Weer Op Weg
Blog Denver-Las Vegas Noord-Amerika Utah Verenigde Staten

Arches NP

Vandaag trokken we voor de 2de keer naar Arches NP.

[dropcap]W[/dropcap]e begonnen onze dag met een wandeling door de canyon van Park Avenue, genoemd naar de bekende straat in New York. Aan het eind zagen we de Courthouse Towers.

Na deze wandeling reden we met de auto verder naar een aantal bogen en ook passeerden we langs Balanced Rock, een rots van 3 miljoen kilo die balanceert op een smallere sokkel. Balanced Rock en eigenlijk heel Arches deden me onmiddellijk denken aan de cartoons van Roadrunner.

De dag afsluiten deden we met een wandeling naar Landscape Arch, de grootste boog van het park en een van de grootste ter wereld. Het ding is echter aan het afbrokkelen dus men is er al vrij zeker van dat het eind van deze boog in zicht is.

We hebben vandaag de bekendste bogen gezien van het park. We waren alvast erg blij dat we gisteren de trail naar Delicate Arch al gedaan hadden want in de hitte van vandaag zou dat geen lachertje geweest zijn.

Arches NP hebben we alweer gehad. Het is een prachtig park met ongelooflijke uitzichten en mooie en vreemde rotsformaties. Het is ongetwijfeld een van de toppers van de reis.

Morgen splitsen de wegen van Ludwig en Jeroen en Sofie en mij. Ludwig en Jeroen gaan een dagje raften op de Colorado en Sofie en ik trekken naar Canyonlands NP voor een aantal wandelingen.

3 reacties

Anoniem 21 juli 2010 at 08:42

Hallo daar! Shitterend om jullie zo te kunnen volgen! Veel groetjes van Carla (fietsvriendin van moetie 🙂 )

papa van geert 21 juli 2010 at 13:35

Vandaag 21 juli is het nationale feestdag in Belgie voor degenen die het per toeval zouden vergeten zijn.
De zon is weg en het is zo een beetje aan't zeveren geslagen.Voor de rest alles prima, ook in Wommelgem.Geniet er maar van want er is maar 1/3 meer te gaan.Groetjes…

Robin 31 juli 2010 at 11:29

Ik moest ook meteen aan de (overigens schitterende) cartoons van de Roadrunner denken bij deze foto's 😉
Knappe en indrukwekkende foto's! 🙂

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer