Weer Op Weg
Blog Denver-Las Vegas Noord-Amerika South Dakota Verenigde Staten

Badlands NP

Tijd voor het tweede NP van de reis: Badlands NP in South Dakota, gelegen op een kleine 200 km van ons hotel in Custer. Het is een kurkdroog natuurgebied; water is er niet te vinden. De gesteenten zijn erg poreus en onderhevig aan erosie. Op veel plaatsen zijn dan ook verschillende lagen te zien. Als het klimaat stabiel zou blijven, dan zijn de Badlands over 1 miljoen jaar volledig verdwenen aangezien de erosie nog steeds aan de gang is.

[dropcap]N[/dropcap]a een meer dan 2 uur durende rit arriveerden we aan de ingang in het oosten van het park. Met onze NP-pas voor alle parken raakten we probleemloos binnen en werden we vrijwel meteen geconfronteerd met de pracht van dit park. We verkenden de Badlands te voet en met de auto. Dicht bij de ingang van het park wandelden we 2 korte trails en 1 wat langere, telkens met prachtige uitzichten als hoogtepunt. Vervolgens reden we met de auto de scenic drive die ons langs verschillende uitzichtspunten bracht. Het weer was vandaag prima: geen regen, veel zon en zo’n 30°C.

De Badlands (de naam zegt iets over het ruige karakter) hebben dezelfde ontstaansgeschiedenis maar na elke kilometer veranderde het landschap. Veel meer kan ik er niet over zeggen dus laat ik de foto’s hun werk doen. Wij waren alvast erg onder de indruk. Het is dan ook erg jammer dat de meeste toeristen uit Europa dit NP links laten liggen of niet kennen, maar dat valt dan ook wel te begrijpen aangezien het park te ver ligt van de gebruikelijke westkustroutes.

Morgen en overmorgen zijn voornamelijk verplaatsingsdagen om de enorme afstand tot Yellowstone te overbruggen. Morgen verlaten we South Dakota en trekken we weer naar Wyoming, Sheridan. Onderweg houden we halt bij Devils Tower NM.

2 reacties

papa van geert 13 juli 2010 at 15:59

Geert,
maak eens een foto van julie Hummer of is het een Fordje? Vertrekken nu naar Wommelgem om te zien of alles nog in orde is na al die onweders en windhozen. Groetjes aan jullie allemaal en geniet ervan.

Robin 26 juli 2010 at 12:16

Indrukwekkende beelden 🙂

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer