Weer Op Weg
Los Angeles-Los Angeles

Bestemming kiezen, plannen en herplannen

In 2016 waren we voor het eerst sinds enkele jaren nog eens in de V.S. en we kregen de smaak weer te pakken. Europa heeft mooie plekken, dat hebben we de laatste jaren nog maar eens gemerkt, maar we hebben toch een zwak voor de iets verdere bestemmingen. En dus gingen we op zoek. Ons oog viel op het westen van Canada en na enkele weken van opzoeken en vergelijken van vluchten, hotels,… moesten we met spijt in ons hart concluderen dat het te duur zou worden voor wat we in de plaats zouden krijgen. Wellicht heeft dit te maken met het 150 jarig jubileum van Canada waarbij de National Parks gratis te bezoeken zijn dit jaar.

[dropcap]O[/dropcap]mdat Canada ons niet losliet, verlegden we de focus op het oosten. Ook dat wekte de nodige interesse maar uiteindelijk zagen we daar toch van af omdat de focus dan vooral op steden zou liggen terwijl we vorig jaar in Orlando al beseften dat we toch echt nog eens nood hadden aan natuur en wandelmogelijkheden.

En zo kwamen we weer in de V.S. uit. De prijzen waren een pak aannemelijker en dus begon het plannen. We kozen als uitvalsbasis Los Angeles, in 2011 nog ons eindpunt. Omdat de vluchten gevoelig goedkoper zijn als je een lus maakt (in het verleden was dat vaak anders), besloten we daar voor te gaan, hoewel dat vaak niet de meest interessante reisroutes zijn. Uitvalsbasis LA betekent ook dat we in een deel van de V.S. zijn dat niet nieuw voor ons is. De route zal dan ook regelmatig kruisen of zelfs overlappen met onze routes in 2010 en 2011 maar toch hebben we ervoor kunnen zorgen dat we veel nieuws zullen zien. Enkele van de bekendste National Parks (Zion, Grand Canyon, Bryce, Arches) rijden we gewoon voorbij omdat we ze soms al meerdere keren bezocht hebben. Nu focussen we op minder bekende bezienswaardigheden, we noemen het dan ook een beetje smalend ‘de reis met de B-parken’. Maar we kijken er hard naar uit!

Wat betreft natuur staan dit jaar Capitol Reef NP, Goblin Valley SP, Little Wild Horse Canyon, Canyonlands NP Needles District (Island in the Sky hebben we al bezocht), Monument Valley, Canyon De Chelly, Coal Mine Canyon, Petrified Forest NP, Sedona en Joshua Tree NP op het programma. Daarnaast hebben we ons kandidaat gesteld om The Wave te bezoeken. Dit is een stukje natuur waar slechts 20 personen per dag toegelaten worden. Het moet fantastisch mooi zijn, maar je moet deelnemen aan een loterij om toegang te krijgen en de kans dat je het haalt is bijzonder klein.

Naast natuur spenderen we ook weer wat tijd in steden en pretparken. Los Angeles als stad laten we links liggen, maar het vormt wel de uitvalsbasis voor een herbezoek aan Universal Studios Hollywood, Six Flags Magic Mountain en beide Disneyparken in Anaheim. Daarnaast houden we voor de derde keer halt in Las Vegas en zijn we benieuwd naar wat San Diego te bieden heeft.

Het aftellen kan beginnen!

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer