Weer Op Weg
Blog Chicago-New York Noord-Amerika Verenigde Staten Virginia

Busch Gardens Williamsburg

Maandag, begin van de 2de week al, en wat voor een begin! Om 7u30 was de auto al ingeladen en konden we vertrekken onder een blauwe hemel naar Williamsburg om er Busch Gardens te bezoeken. Het park werd reeds meerdere keren verkozen tot mooiste park ter wereld dus de verwachtingen waren extra hoog.

[dropcap]I[/dropcap]ets over 10 reden we de parking op en kon de dag vol zweet beginnen. De temperatuur was hier haast niet te dragen en bovendien voelde het zeer vochtig aan. De herinneringen aan het klimaat van Florida werden weer goed opgehaald.

De peoplemover bracht ons, net zoals in Busch Gardens Tampa, van de parking naar de ingang. Het enthousiasme van de parkmedewerkers maakte dat de sfeer al meteen compleet anders was dan bv. in Cedar Point. Eenmaal binnen bleek al gauw dat het effectief een erg mooi en gezellig park is, gethematiseerd naar enkele Europese landen. De naam was vroeger dan ook Busch Gardens Europe. De medewerkers zijn kennelijk erg trots op hun park en stralen dat uit op alle bezoekers wat een bezoek aan dit park ongelooflijk leuk maakt.

Het park telt niet zoveel achtbanen, maar ze zijn we allemaal goed. Apollo’s Chariot is een toffe B&M hyper, Alpengeist is een schitterende B&M inverted (de ligging is om van te watertanden) en Griffon is een ongelooflijk goede B&M diving coaster, beter dan Sheikra in Tampa. Daarnaast staat er nog een Arrow met interlocking loopings en een kinderbaantje van Zierer. Dit jaar opende Verbolten, een erg leuke familiebaan van Zierer met verrassende elementen. Ook andere attracties zijn best tof. Zo zijn Escape from Pompeii en Curse of the Dark Castle zeker te vermelden. Die laatste valt trouwens het best te vergelijken met Spiderman in Universal’s Islands of Adventure in Orlando, zij het in een minder perfecte uitvoering.

Het was helemaal niet druk in het park; bij de meeste attracties was het slechts enkele minuutjes aanschuiven en daardoor konden we nog een tweede rondje doen toen de zon begon te zakken. Het absolute hoogtepunt was toch wel op de lift van Griffon zitten terwijl links van ons een schitterend vuurwerk bezig was.

Busch Gardens Williamsburg is tot nu toe een van de beste parken die ik ooit bezocht heb. Het heeft dan ook alles in huis om de perfectie te benaderen: een schitterend landschap, goede achtbanen maar ook andere attracties, gemotiveerd en erg vriendelijk personeel, dieren, goed en betaalbaar eten en het park is kraaknet. We vonden het jammer dat de dag om was, alleen hoop ik persoonlijk dat de hitte morgen wat draaglijker is (zowel Sofie als ik hebben er toch serieuze last van gehad, met de nodige ongemakken).

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer