Weer Op Weg
Blog California Los Angeles-Los Angeles Verenigde Staten

Disneyland Park

Het allereerste Disneyland bevindt zich niet in Parijs of Orlando, maar wel hier in Anaheim op een dik half uurtje rijden van Los Angeles. Hier is het Disneyverhaal echt begonnen.

[dropcap]Z[/dropcap]es jaar geleden bezochten we het resort voor het eerst en het is vooral California Adventure dat sindsdien wat veranderd is. Het Disneyland Park heeft qua attracties een beetje stilgestaan, net zoals Parijs. Wat ik me herinnerde van ons vorige bezoek is dat het een zeer compact park is en zeer druk, precies omdat er niet veel ruimte is. Die herinnering werd vandaag nogmaals bevestigd.

Het is altijd speciaal een Disneypark binnen te wandelen in de V.S. omdat je vaak grootse pretparkgeschiedenis binnenstapt. Disneyland Anaheim is daar natuurlijk het summum van. Rond half elf passeerden we langs de turnstiles en stonden we voor de ingang. Het beloofde, net als toen, weer een enorm drukke dag te worden.

Wanneer je in de Mainstreet arriveert verwacht je een groot kasteel te zien aan het eind, maar hier moet je er haast naar zoeken. Anaheim heeft een klein schattig exemplaartje dat bijna verdwijnt naast de veel grotere Matterhorn.

Als eerste besloten we een Fastpass te halen voor de Matterhorn Bobsleds die bij ons vorige bezoek gesloten waren. Dan was het de beurt aan de Finding Nemo Submarine Voyage. We waren vergeten hoe tof deze ‘darkride’ wel was. Vervolgens was het de beurt aan de Matterhorn Bobsleds. Deze achtbaan is een van de oudste in het park en rijdt door de Matterhorn. De baan is een drama (mijn rug was er niet goed van) maar de animatronics van de verschrikkelijke sneeuwman zijn super. Goed voor één keer en daarna nooit meer…

De rest van de dag verliep eigenlijk, ondanks de drukte, bijzonder vlot. We hebben erg veel kunnen doen en zelfs een aantal attracties meerdere keren. Zo hebben we zelfs een rondvaart gemaakt op de Mark Twain en hebben we met de Disneyland Express en rondje rond het park gereden. De wachttijden vielen mee, op de wandelpaden was het telkens een overlevingstocht. Rustplekjes vind je dan ook bijna niet in het park.

Lees verder onder de foto’s.

Indiana Jones Adventure

Zes jaar geleden hadden we door stom toeval ontdekt dat de single riders bij Indiana Jones wel heel vreemd georganiseerd was. Plots kwam je in de gewone rij terecht en kon je toch gewoon samenzitten. We wilden eens uittesten of dat systeem intussen rechtgezet was. We gingen onze kaartjes halen en konden de hele wachtrij overslaan. Op het laatste moment werden we in een speciale sectie van de wachtrij geloodst en op dat moment dachten we dat ze het systeem effectief hadden aangepast, tot er plots mensen uit de gewone rij in diezelfde sectie werden gelaten. Wij verborgen onze kaartjes en voilà, weer gelukt. Deze wachttijd via de single riders was zelfs nog korter dan met de Fastpass. We deden dit trukje uiteraard maar een keer om de wachtrij niet te hard te beïnvloeden…

Fantasmic!

Sinds 17 juli is Fantasmic! weer te zien in het park na meer dan een jaar verdwenen te zijn omwille van de bouwactiviteiten aan Star Wars Land. Van de sluiting hebben de imagineers gebruik gemaakt om de show een stevige update te geven. De soundtrack is gemoderniseerd en een aantal scenes werden vervangen. Pirates of the Carribean heeft een prominente en indrukwekkende plaats gekregen in het geheel.

Ik moet zeggen dat de nieuwe versie me echt bevallen is. De show oogt een stuk moderner en er zit veel meer schwung in het verhaal. De typische score heeft wel wat plaats moeten maken voor nieuwe deuntjes, maar dat wordt op het eind helemaal goed gemaakt wanneer de boot met alle Disneyfiguren voorbijvaart en Mickey zijn gekaapte droom opnieuw verovert. Fantasmic! blijft voor ons een van de beste parkshows ooit en wellicht wel de beste avondshow die Disney presenteert (al komt Disney Dreams in Parijs wel in de buurt).

Lees verder onder de foto’s.

Na Fantasmic! besloten we de massa richting uitgang te volgen en onderweg zagen we nog de Main Street Electrical Parade. Aan avondshows geen gebrek hier in Disneyland trouwens. Fantasmic! werd tweemaal opgevoerd, dan was er nog de kasteelshow ‘Remember… Dreams come true’ die het vandaag zonder vuurwerk moest stellen en dan was er ook nog de avondparade. Indrukwekkend op zijn minst!

Onze mening

Omdat het het allereerste Disneypark ooit is, krijgt Disneyland Anaheim enig krediet, maar we moeten eerlijk zijn: in het hoogseizoen is het zeker niet het leukste Disneypark. Ondanks de meevallende wachttijden is het park veel te krap en bijgevolg te druk. Wachtrijen lopen gewoon langs en over de wandelpaden, uitgangen van attracties kruisen de wachtrijen en minder drukke plekjes vinden is een ware opgave. We stonden versteld van de chaos aan de Tiki Room. Op een minuscuul pleintje moet je staan wachten terwijl dat ook een wachtrij is voor de Pineapple Floats en op dat zelfde pleintje zijn er dan ook nog eens toiletten. Chaos en irritatie verzekerd! Wat die dingen betreft doet het buurpark het een stuk beter, maar dat is dan ook pas veel later ontworpen en wél voorzien op de massa’s die Disneyland tegenwoordig trekt.

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer