Weer Op Weg
Blog California Noord-Amerika Phoenix-Los Angeles Verenigde Staten

Knott’s Berry Farm

Na Six Flags Magic Mountain en de Universal Studios Hollywood was Knott’s Berry Farm het 3de park van onze reis als we Castles ‘n Coasters in Phoenix en de Board Walk in Santa Cruz even niet meerekenen. Persoonlijk keek ik niet echt uit naar Knott’s, dat zichzelf het oudste pretpark van de V.S. noemt, maar als je in de buurt bent, moet je het toch doen. Er staan tenslotte o.a. een B&M, een Kingda Ka-voorloper en een grote woodie.

[dropcap]I[/dropcap]n de voormiddag was er erg weinig volk zodat we veel konden doen in korte tijd. Mijn vermoeden over Knott’s is wel waarheid geworden: het is geen park dat eruit springt. Het heeft enkele leuke achtbanen maar sfeer is er niet echt en de aankleding kon ook beter tenzij je beton als thematisering oké vindt. Het centrale deel lijkt wel een betonvlakte waar een aantal achtbanen opeen gepropt werden. Xcelerator is trouwens een leuk achtbaantje hoewel het na de lancering en de top hat gewoon uitbollen is. Het was ook leuk om nog eens een Schwarzkopf shuttle coaster te doen zoals de intussen al enkele jaren gesloten Turbine in Walibi Belgium. In Knott’s is hij niet indoor en doet hij dus erg denken aan de Sirocco-periode. Silver Bullet is een leuke inverted B&M en een van de soepelste die ik ooit gedaan heb. Jammer dat de first drop zo tam is. Ghostrider dan… Zoals verwacht is deze woodie niks voor mij: veel te veel gestuiter. Ik vond hem wel iets beter dan Gwazie in Busch Gardens Tampa. Robin was overigens de enige die echt plezier had in Ghostrider.

Afsluiten deden we vandaag met een etentje in T.G.I. Fridays in Knott’s. Morgen staan we al vroeg aan de ingang van Disneyland.

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer