Weer Op Weg
Blog California Noord-Amerika Phoenix-Los Angeles Verenigde Staten

San Francisco

Wat een dag vandaag: woorden noch foto’s kunnen de indrukken correct weergeven. Wat een stad, wat een manier om ze te verkennen…

[dropcap]R[/dropcap]ond 10u liepen we naar Blazing Saddles, het verhuurbedrijf waar we fietsen voor vandaag hadden gereserveerd want de bedoeling was dat we de bezienswaardigheden per fiets zouden bezoeken. We werden verwelkomd door extreem enthousiaste medewerkers en na een korte uitleg en wat papierwerk konden we vertrekken.

Toen we gisteren arriveerden in San Francisco hadden we een beetje schrik gekregen omwille van de drukte maar uiteindelijk is gebleken dat het een ideale fietsstad is. Onze tocht begon meteen in de drukste straat van de stad: Market Street. Van daar fietsten we naar een van de bekendste fotoplekjes van de stad: Alamo Square waar de Painted Ladies te vinden zijn, de 7 Victoriaanse huizen met de skyline op de achtergrond die gebruikt werden in de begingeneriek van de serie Full House. Na de nodige kiekjes genomen te hebben en na al enkele hellingen getrotseerd te hebben, fietsten we door naar het prachtige en grote Golden Gate Park. Daarna reden we verder naar de Dutch Windmill en konden we aan het strand een hele troep zeeleeuwen spotten die tegen een rots in zee plakten. Volgende stop was de Golden Gate Bridge die we bereikten via het park Presidio. Omdat het erg mistig was, konden we slechts een deel van de brug zien. Vol goede moed begonnen we aan de tocht over de brug. Niet gemakkelijk, want fietsers en voetgangers worden slechts aan 1kant van de brug toegelaten en dat leverde de nodige opstoppingen op. Al bij al bereikten we nog behoorlijk vlot de overkant waar we even stopten om te genieten van het zicht op de brug, Alcatraz en San Francisco zelf. Daarna reden we opnieuw de brug op en maakten we nog een prachtige tocht langs de kustlijn langs het gezellige strand en Fisherman’s Wharf. Via Market Street in een enorme drukte en tussen de wolkenkrabbers reden we weer terug naar ons beginpunt.

Het was een dag om U tegen te zeggen. San Francisco is een prachtige stad en voor een stad van dit formaat telt ze bijzonder veel gezellige plekjes. De setting alleen al is ongelooflijk. Op downtown na waar de wolkenkrabbers het beeld bepalen lijkt het wel één reusachtig dorp met ongelooflijk gezellige straten en huizen. We moesten een beetje terugdenken aan onze rondreis in Florida 4 jaar geleden: San Francisco is in feite een zeer groot uitgevallen Key West: de gezelligheid druipt er van af. Parijs was tot nu toe mijn favoriete stad, maar San Francisco zou die plaats wel eens kunnen innemen…

Morgen, op onze laatste dag hier, bezoeken we nog Alcatraz en enkele andere dingen.
Het weer is hier overigens niet bijzonder zomers: het kan flink koud uitvallen door de mist. Gisteravond hebben we de verwarming in onze hotelkamer moeten aanzetten… Als de zon doorbreekt, is het wel ideaal.

1 reactie

Papa van Geert 20 juli 2011 at 19:25

Geert, gij zijt precies van plan om Parijs in te ruilen voor San Francisco.Dan rest er niets anders over dan volgend jaar met uw studenten het vliegtuig te nemen en naar San Francisco te vliegen.Geintje natuurlijk!
Als toekomstige ronde van Frankrijk renners mogen jullie er wel zijn.Morgen een tochtje van 400 km naar Arroyo Grande.Morgen eveneens belgische nationale feestdag. Groetjes aan jullie allemaal.

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer