Weer Op Weg
Blog Chicago-New York New Jersey Noord-Amerika Verenigde Staten

Six Flags Great Adventure

Laatste stop voor New York vandaag én laatste pretparkdag: tijd voor Six Flags Great Adventure in New Jersey. Helaas voor ons bleken de weersvoorspellingen te kloppen: niet veel later na aankomst op de parking begon het te regenen, zelfs gieten. Na herhaaldelijke waarschuwingen door personeel dat we geen aanspraak konden maken op terugbetaling omdat attracties gesloten zouden zijn, stapten we toch naar binnen. We hadden slechts één dag, dus het was hopen dat we toch nog iets konden doen, of niks.

[dropcap]I[/dropcap]n de veronderstelling dat het een drukke dag zou worden, hadden we enkele maanden geleden al een Flash Pass gekocht waarmee we niet zo lang zouden moeten wachten. Al snel bleek echter dat er niet veel volk zou zijn en was die dus compleet overbodig. Wat we een erg mooie geste vonden van Six Flags is dat ze de Flash Pass gewoon terugbetalen. Uiteindelijk zou blijken dat we amper zouden moeten aanschuiven vandaag, iets wat hoogst uitzonderlijk is voor Great Adventure. Normaal is het hier over de koppen lopen en mag je blij zijn dat je alles kan doen. Achteraf bekeken hebben we veel geluk gehad.

Tussen de buien door konden we al enkele achtbanen doen, alleen Kingda Ka bleef gesloten. Rond een uur of 2 is het dan gestopt met regenen zodat we uiteindelijk alle 13 achtbanen nog hebben kunnen doen, inclusief Kingda Ka die pas laat toch nog opende.

Six Flags Great Adventure heeft erg leuke achtbanen in huis, waaronder een rustige flying (Superman), een van de betere floorless (Bizarro), een erg toffe hyper (Nitro), een dijk van een woodie (El Toro) en de hoogste achtbaan ter wereld: Kingda Ka. Die laatste is 10 meter hoger dan Top Thrill Dragster die we vorige week al deden in Cedar Point maar moet het qua fun wel afleggen t.o.v. Top Thrill. Kingda Ka is iets sneller maar toch is dat goed voelbaar en de snelheid gaat er voor mij net iets over. Het maakt ook dat de trein onaangenaam begint te rammelen en da’s jammer.

El Toro is dan weer een van de beste achtbanen die ik ooit gedaan heb tout court. Wat een ding! Je wordt letterlijk uit je stoel gesmeten, je krijgt veel en agressieve airtime op je bord en dat met een souplesse waar veel houten banen niet aan kunnen tippen. Schitterende baan!

Rond half 6 kregen we niet zo leuk nieuws te horen: door het slechte weer dat nog op komst was, besloot men het park al om 18u te sluiten i.p.v. om 22u en dat was een serieuze domper. Gelukkig hadden we alles net op tijd kunnen doen.

Na 3 parken van Cedar Fair (Cedar Point, Knott’s Berry Farm en Kings Dominion) en 2 van Six Flags (Magic Mountain en Great Adventure) bezocht te hebben, is het voor ons duidelijk dat die laatste toch meer ons ding is: de parken zijn net iets aangenamer om in rond te wandelen en de achtbanen zijn gewoon beter. Voor Great Adventure specifiek geldt dat het personeel zéér vriendelijk is en dat het een zeer net park is. De goede rides maken het plaatje compleet en maken dag Six Flags Great Adventure, samen met Six Flags Magic Mountain en Cedar Point, een must is voor pretparkliefhebbers.

Morgen moeten we nog een klein uurtje rijden tot in New York waar we ons gezelschap uitbreiden van 4 naar 6! Onze laatste dagen V.S. Zijn alweer aangebroken…

1 reactie

Frans 21 juli 2012 at 07:39

Nog een weekje New York en dan hebben jullie weer een toffe bladzijde geschiedenis geschreven in jullie bestaan.Een bladzijde vol fijne herinneringen en nostalgie.
Groetjes aan jullie allemaal en dikke kussen voor jou en sofie.
Mama en papa.

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer