Weer Op Weg
Blog Phoenix-Los Angeles

Terugblik

We zijn inmiddels alweer enkele dagen in ons regenachtige België. De koffers zijn uitgepakt en de restanten van de reis zijn opgeruimd. We kunnen gelukkig terugblikken op een schitterende reis en na vier keer V.S. verveelt het land ons nog steeds niet.

Zoals gezegd was het een schitterende reis met veel afwisseling: er zaten zowel natuur, cultuur als pretparken in en dat is op zich wel leuk. Toch, als ik puur inhoudelijk moet kijken, verkies ik de reis die we vorig jaar maakten van Denver naar Las Vegas. De component cultuur was daar wel veel minder aanwezig ten voordele van véél meer natuur. Vorig jaar zagen we 7 nationale parken, nu slechts 4 waarvan we er één (Zion NP) vorig jaar ook al bezochten. Wat steden betreft was deze reis wel boeiender, al is het San Francisco dat daarvoor gezorgd heeft. Wat ik als nadeel ervaren heb aan de reis van dit jaar is de drukte op zowat de hele route maar vooral in California. Dat wisten we op voorhand aangezien de westkustroute dé route is voor de meeste mensen die de V.S. bezoeken. De verklaring ligt volgens mij in de afwisseling want wat mij betreft is het alleszins niet de mooiste route.
De route van vorig jaar lokt (onterecht) duidelijk een pak minder buitenlandse toeristen. Bij ons verblijf in de staten Colorado, South Dakota, Wyoming en het noorden van Utah kwamen we haast geen buitenlandste toeristen tegen, op Yellowstone na.

Ik herinner me nog een kassierster in de Wal Mart in Idaho Falls die zei dat de mensen in California niet bepaald vriendelijk zijn. Na deze reis moet ik ze grotendeels gelijk geven. In San Francisco hadden we niet te klagen, maar elders was dat anders. Zelfs in Disneyland Anaheim verliep alles zeer opgejaagd en eerder met tegenzin dan met een vriendelijke, ontspannen lach. Van alle 9 staten waar we tot nu toe geweest zijn, is California dan ook de minst aangename naar mijn gevoel.

Absolute hoogtepunten van deze reis waren voor mij San Francisco en Six Flags Magic Mountain. Een tegenvaller was de California 1 die via de kust van San Francisco naar Los Angeles loopt. De kustlijn is best mooi, maar ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom iedereen dit zó een must vindt. Als chauffeur vond ik dit zelfs eerder een saaie weg.
Van Yosemite NP had ik op zich ook wel meer verwacht. Het is een prachtig park, maar de sfeer wordt enorm verpest door het massatoerisme daar. Het lijkt Blankenberge wel maar dan in de bergen. We hebben er zelfs in de file gestaan en dat hebben we nooit eerder in een NP meegemaakt.

Topjes maken is leuk, en als ik een top mag maken van nationale parken en steden, dan ziet die er nu zo uit:

Steden:
1. San Francisco
2. Las Vegas
3. Miami
4. Denver
5. Phoenix
6. Los Angeles
7. Salt Lake City

National en State Parks:
1. Yellowstone NP
2. Zion NP
3. Bryce Canyon NP
4. Grand Canyon NP
5. Canyonlands NP
6. Arches NP
7. Death Valley NP
8. Yosemite NP
9. Everglades NP
10. Dead Horse Point SP
11. Valley of Fire SP

Voor de steden is de top gemakkelijker te maken dan voor de nationale parken. Daar zou ik een aantal parken nog wel van plaats kunnen wisselen, afhankelijk van welk criterium overheerst.

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer