Weer Op Weg
Actueel België Europa Luik

Toegang tot Ninglinspo beperkt

De Ninglinspo is de ‘enige bergrivier van België’ en vormt de rode draad van een mooie en erg leuke wandeling vol waterplezier. Door het grotere aantal toeristen in België omwille van de coronacrisis is de Ninglinspo echter te populair geworden.

De gemeente Aywaille heeft daarom besloten de toegang tot de rivier en de bijhorende wandeling voor onbepaalde duur te sluiten. Alleen inwoners van de gemeenten Aywaille, Stoumont en Theux, tweedeverblijvers en mensen die minstens één nacht geboekt hebben in de omgeving worden nog toegelaten. Als je tot één van die categorieën behoort, zorg dan voor de nodige documenten die dat aantonen.

Update augustus 2021

Als gevolg van de overstromingen in juli is de Ninglinspo voor onbepaalde duur geheel ontoegankelijk. Raadpleeg de bovenvermelde website van de gemeente Aywaille voor meer info.

Alternatieven

Gelukkig kunnen we je op Weer Op Weg een aantal erg leuke en mooie alternatieven voorstellen die minstens zo interessant zijn. Sommige vonden we zelfs mooier. Op elk van deze wandelingen kan je met de voetjes in het water, voor zo ver de temperaturen dat toelaten uiteraard.

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer