Weer Op Weg
1op1 Reisgids

Chicago: Willis Tower of John Hancock Center?

In onze reeks 1op1 helpen we je keuzes maken bij het plannen van je reis of dagtrip. We bekijken gelijkaardige bezienswaardigheden die het je soms best lastig kunnen maken wanneer je tijd of budget het niet toelaten ze allebei te doen.

Chicago is een indrukwekkende stad, dat kan je op zijn minst stellen. Na New York heeft de stad de meest imposante skyline van de V.S. en ook op wereldvlak hoeft ze niet onder te doen voor andere kleppers zoals Dubai en Shanghai. De skyline wordt gedomineerd door de Willis Tower, na het One World Trade Center in New York de hoogste wolkenkrabber van de V.S.. De ligging aan Lake Michigan, het typische dambordpatroon en het dichte stadscentrum maken dat je niet anders kunt dan de stad van bovenaf te bekijken. Dat niet doen, zou een bezoek aan Chicago niet compleet maken.

ChicagoIn dit artikel helpen we je een keuze te maken tussen de Willis Tower en het John Hancock Center, twee wolkenkrabbers met panorama die voor onvergetelijke vergezichten zullen zorgen.

Willis Tower (Skydeck Chicago)

Chicago Willis TowerLaten we beginnen met de hoogste. De Willis Tower, misschien beter bekend onder zijn vroegere naam Sears Tower, is 442 meter hoog, zelfs 527 meter als je de twee witte iconische antennes meerekent. Bij oplevering in 1973 was het het hoogste gebouw ter wereld en tot de voltooiing van het One World Trade Center in New York was hij nog steeds de hoogste van de V.S. Nu moet hij tevreden zijn met de tweede plaats, en op wereldvlak valt hij inmiddels buiten de top-20.

Het feit dat hij de hoogste is van de stad trekt uiteraard de aandacht, maar de ervaring leert ons dat hoger niet altijd garant staat voor een beter uitzicht. De ligging, zowat aan de rand van het wolkenkrabbercentrum, maakt dat je een prachtig zicht krijgt op zo goed als de hele skyline en het felblauwe meer. Prachtige plaatjes gegarandeerd! Bovendien heeft de toren glazen uitsteeksels met een glazen vloer waardoor je recht naar beneden kan kijken.

De hoogste toren trekt ook de meeste toeristen aan, en daarom kan het nuttig zijn voldoende tijd uit te trekken voor een bezoek. Je kan de wachtrij ook voorbijsteken met een duurder ticket, maar als je ‘s ochtends net na opening gaat, is dat wellicht niet nodig. Een beetje planning is dan wel aangewezen.

ChicagoJohn Hancock Center (360Chicago)

Chicago John Hancock CenterHet John Hancock Center ligt aan de andere kant van de stad en heeft wel wat weg van zijn grotere broer. De toren is ook zwart en heeft net als de Willis Tower twee witte antennes op zijn dak. Hij komt vaak in beeld bij Amerikaanse series en films die zijn opgenomen in de stad, en daardoor is hij misschien van uitzicht wel iets bekender dan die andere kolos.

De statistieken zijn wat minder indrukwekkend. De wolkenkrabber is 344 meter hoog, 457 meter met antennes, en dat maakt dat je op het uitkijkplatform zowat 100 meter lager staat dan op de Willis Tower. In tegenstelling tot die laatste heeft hij geen glazen uitsteeksels. Het voordeel is dan weer dat hij minder toeristen aantrekt en dat een bezoek wat rustiger zal verlopen.

En wat met het uitzicht? Hoewel je lager staat dan op de Willis Tower, is het uitzicht hier minstens even goed. Net als de Willis Tower staat de toren aan de rand van het centrum waardoor je zowat de hele skyline ziet. De combinatie met het meer lukt hier wat minder goed aangezien de toren zelf zo goed als aan het meer gebouwd werd. Omdat de toren wat lager is, lijk je meer in de stad te staan dan dat je er vanop afstand naar kijkt, en dat vonden we een sterk punt aan het John Hancock Center. Voor een kleine meerprijs ten slotte kan je tegen een venster gaan kijken dat licht naar voren begint te hellen.

Chicago John Hancock CenterConclusie

De vraag van één miljoen: bij beperkte tijd en/of budget, welke toren wordt het dan? Naar onze mening het John Hancock Center! We vonden het uitzicht, hoewel vanop een beperktere hoogte, indrukwekkender dan vanop de Willis Tower. De omkadering voelt wel wat oubolliger aan, maar dat nemen we er graag bij. Als je naar Chicago gaat (sowieso doen!) en je kan beide torens doen, dan raden we je aan de Willis Tower overdag aan en het John Hancock Center bij valavond. Zorg er sowieso voor dat het weer gunstig is, anders heeft het weinig zin je dollars eraan te spenderen.

Willis TowerJohn Hancock Center
Uitzicht01
Benodigde tijd01
Totaalervaring10
Prijs01
Totaal13

Ga hierover verder op

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer