Weer Op Weg
Actueel

Saoedi-Arabië wil toeristische bestemming worden

Saoedi-Arabië is tot nu toe altijd een afgeschermd woestijnbastion geweest dat enkel toegankelijk was voor onder meer islamitische pelgrims en zakenlui. Daar komt nu echter verandering in.

De rijke oliestaat verschaft voortaan ook visa aan inwoners van 49 landen, waaronder de landen uit de Europese Unie, de V.S., China en Japan. Saoedi-Arabië wil zo zijn inkomsten diversifiëren en wil evolueren naar 10% inkomsten uit toerisme tegenover amper 3% nu.

Er wordt wel gewaarschuwd: het blijft een streng islamitisch land en als toerist zal je enkele regels moeten respecteren. Zo wordt aan vrouwen gevraagd de schouders te bedekken en kledij te dragen tot onder de knieën. Affectie tonen in het openbaar mag niet en ook publiek eten en drinken tijdens de ramadan is niet toegestaan. Iedere ervaren toerist zal hier echter niet van opkijken, want in het populaire Dubai bijvoorbeeld gelden precies dezelfde regels.

Ten slotte nog dit: de tot de verbeelding sprekende steden Mekka en Medina zijn niet toegankelijk met het visum. Beide steden blijven voorbehouden voor moslims.

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer