Weer Op Weg
Actueel Arizona Utah Verenigde Staten

Belg sterft in The Wave, Arizona

Maandag 30 juli is een Belg omgekomen in de bekende rotsformatie The Wave in Arizona, Verenigde Staten. Hij was er aan het wandelen met zijn zestienjarige zoon.

Rond 19u kreeg de sheriff van Kane County in Utah een telefoontje van de moeder van de jongen die op dat moment in een motel in het nabijgelegen Kanab verbleef. Haar 49-jarige echtgenoot en haar zoon waren aan het wandelen in het gebied rond The Wave. Ze had telefoon gekregen van haar zoon die gescheiden was geraakt van zijn vader. Hij verklaarde dat zijn vader gedesoriënteerd geraakt was en de verkeerde kant uit dreigde te gaan. De zoon probeerde de trailhead te bereiken om daar hulp te zoeken. Daar vond hij andere wandelaars die met hem een zoekactie begonnen die uiteindelijk drie uren zou duren. Ook de politie startte een zoekactie met helikopter. Rond 21u15 werd de man gevonden en werd vastgesteld dat hij overleden was. De man had nog water bij zich op het moment dat hij gevonden werd. Hij verkeerde in goede gezondheid en onderzoek wijst niet op een andere oorzaak dan de extreme hitte die eigen is aan deze tijd van het jaar in dat gebied.

The Wave is een bekend en spectaculair maar moeilijk toegankelijk natuurgebied in de woestijn van Arizona op de grens met Utah. Het maakt deel uit van de Coyote Buttes. Dagelijks mogen er maar twintig mensen het gebied betreden en aangeraden wordt om de wandeling zo vroeg mogelijk te starten om de hitte voor te blijven. Wie toegang wil, moet deelnemen aan een loterij.

De manier van gebiedsbeheer wekt al langer wrevel op bij de plaatselijke bevolking. Zo zou het aantal sterfgevallen zijn toegenomen sinds de invoering van het loterijsysteem. Daardoor is de kans dat je andere wandelaars tegenkomt immers zeer klein en is er dus ook minder hulp bij noodgevallen. De negen kilometer lange route is niet bewegwijzerd en er is weinig tot geen GSM-bereik.

In 2017 kandideerden Sofie en ik zelf voor de loterij maar hadden geen geluk. Deze mensen hadden dat geluk wel maar helaas is dat geluk dramatisch afgelopen.

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer