Weer Op Weg
Alpes-Maritimes Blog Europa Frankrijk Provence-Alpes-Côte d'Azur

Cannes

Onze zomerreis zou zich dit jaar in Europa afspelen. De oorspronkelijke bedoeling was om eerst enkele dagen in Zwitserland door te brengen alvorens door te reizen naar Italië maar het slechte weer deed ons kort voor de afreis de planning bijsturen.

[dropcap]G[/dropcap]een Zwitserland dan maar. Het land is net iets te duur om er voortdurend in de regen te zitten, dus oriënteerden we ons op een bestemming waar het wel zonnig en warm zou zijn en die toch niet te ver zou afwijken van onze route naar Italië. Zo werd het Cannes, aan de Franse Côte d’Azur.

Omdat we vrij laat waren met boeken, hadden we geen overvloed aan keuze meer in betaalbare hotels. Toch vonden we nog een Novotel op wandelafstand van de zee en met parkeergarage en zwembad, dus de beslissing was snel gemaakt.

Na een bijzonder langer rit van Antwerpen naar Cannes, arriveerden we ‘s avonds aan het hotel. De zon was nog niet onder, maar het was wel al laat genoeg om nog tot aan de kust te wandelen op zoek naar eten. De vermoeidheid had ook zwaar toegeslagen (in één keer zo ver rijden doen we niet meer) dus kropen we zonder nog deftig gegeten te hebben in bed.

De volgende twee dagen zouden we spenderen in Cannes zelf, wetende dat er in de omgeving ook nog andere mooie dingen te zien zijn. We moesten het echter rustigaan doen, want de vermoeidheid van de laatste schooldagen maakte dat we niet te veel moesten uitsteken om niet het risico te lopen in Italië helemaal uitgedoofd te zijn.

Onze tijd in Cannes bestond uit wandelen langs de bekende Promenade de la Croisette, door de winkelstraatjes tot op de heuvel aan de Vieux Port en rust aan het zwembad van het hotel.

Lees verder onder de foto’s.

Onze mening

Cannes vormde de ideale start van onze roadtrip naar Italië. Het weer was er perfect en de stad heeft niet erg veel bezienswaardigheden waardoor we ons niet schuldig moesten voelen omdat we er niet alles uit zouden halen wat er in zat. De Promenade de la Croisette geeft je het ultieme zuiderse vakantiegevoel en eten en drinken is in Cannes voor ieder budget geen probleem.

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer