Weer Op Weg
Blog Europa Portugal Zuid-Europa

Cascais en Cabo da Roca

Lissabon is fantastisch, de omgeving is dat ook. Aangezien we tijd genoeg hadden in de streek, besloten we de stad ook even achter ons te laten en eens richting de Atlantische kust te trekken.

Over Cascais hadden we al veel gelezen en gehoord en dus wilden we die badplaats eens met onze eigen ogen zien. Ook al is strand niet direct voor ons weggelegd, het roept wel telkens een bepaalde vakantiesfeer op die we stiekem toch wel leuk vinden. Dus Cascais zou het worden! Het was zondag wat maakte dat de trein vanuit het station Cais do Sodré afgeladen vol zat met inwoners van de stad die op zoek waren naar zee en strand (de zon hebben ze hier sowieso al). De treinrit verliep zeer vlot zodat we op iets minder dan een uur aan de kust arriveerden.

Cabo da Roca

Vanuit Cascais kan je nog een bezienswaardigheid bezoeken: Cabo da Roca, het meest westelijke punt van Europa. Niet ver van het treinstation van Cascais is een busstation waar je de bus kan nemen richting Cabo da Roca. We moesten even zoeken, maar al gauw zaten we op de juiste lijn. De bus verlaat Cascais en rijdt via een bergachtige route richting Cabo da Roca. Daar aangekomen was het helaas mistig; we konden helaas dus niet rekenen op blauwe lucht en een vergezicht over de Atlantische Oceaan. Afgezien daarvan is de locatie toch absoluut de moeite waard om eens te bezoeken. Het is niet dat er zo veel te zien is, maar je staat behoorlijk hoog en je hebt zicht op enkele mooie kliffen. Een uurtje was precies voldoende om de nodige fotootjes te nemen en dat kwam dan ook perfect uit met de busverbinding.

Cabo da RocaCabo da RocaCabo da RocaCabo da Roca

Boca do Inferno

Terug in Cascais besloten we de stad en het strand eens van naderbij te gaan bekijken. In het centrum is het strand bijzonder druk. We zochten een bankje uit met zicht over de zee en namen tijd om te lunchen en te bakken, want het voelde hier warmer aan dan in Lissabon.

We hadden nog één doel vandaag: Boca do Inferno, een rostpartij in de branding waar de zee nogal woest tegenaan zou beuken. Je moet er een kleine wandeling voor doen die langs de kust van Cascais loopt. Een beetje buiten het centrum en de drukte zijn er enkele ongelooflijk gezellige baaitjes waar je natuurlijke zwembaden haast voor jezelf hebt. Heel gezellig en uitnodigend. Een beetje verder kwamen we dan aan Boca do Inferno. De plek was op zich wel mooi, maar om er vanuit Lissabon nu helemaal voor naar Cascais te komen, nee, dat vonden we enkele bruggen te ver. Het is wel leuk als wandeldoel. Het zicht vonden we niet zo spectaculair, maar misschien was de zee vandaag niet boos genoeg waardoor het er allemaal behoorlijk vreedzaam aan toe ging.

Na een verfrissende cola wandelden we weer richting centrum waar we nog even door de winkelstraatjes kuierden om dan weer richting station te gaan.

CascaisCascaisCascaisBoca do InfernoBoca do InfernoCascaisCascais

Onze mening

Cascais en Cabo da Roca zijn perfect te combineren in één dag. Beide bestemmingen zijn vlot bereikbaar vanuit Lissabon en vormen een leuke afwisseling met de stad. Als je er geen grootse dingen van verwacht, is het best eens leuk om te doen. Cascais is een kuststad en doet een beetje denken aan eender welke badplaats aan de Spaanse Costa’s, maar eens je er wat rondwandelt zal je merken dat het net wat minder groots aanvoelt en dus wat intiemer en gezelliger is.

Stel een vraag of deel je eigen ervaringen
of tips over dit onderwerp op

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer