Weer Op Weg
België Blog Europa Vlaams-Brabant

Het Hallerbos, een sprookje

Eenmaal per jaar gedurende zo’n drie weken verandert het glooiende Hallerbos in Halle net ten zuiden van Brussel in een sprookjeswereld. Dan komen de duizenden hyacinten tot bloei en wordt de bosbodem een paarse zee.

Het Hallerbos is al langere tijd een populaire bestemming in het begin van de lente. Het wordt er zo druk dat gedurende drie weekends het bos zo goed als onbereikbaar is met de auto en er gratis pendelbussen worden ingelegd tussen Halle en het bos.

Niet zo op een doordeweekse dag, en dus trokken we met de auto richting Halle. Het beloofde een mooie dag te worden en we verwachtten wel dat meer mensen het idee zouden krijgen om naar het Hallerbos te trekken. Dat vermoeden bleek waarheid toen we arriveerden. Op de website wordt aangeraden om naar parking 1 of 11 te rijden, maar wij besloten het er toch op te wagen en probeerden eerst parking 8 te bereiken omdat die het dichtst gelegen is bij het deel van het bos waar de hyacinten te vinden zijn. De weg erheen is zeer smal en vereist wat rijkunsten omdat het verkeer er in twee richtingen moet rijden én het vergeven is van de fietsers, wandelaars en paardrijders. Het kost je dus ook wat tijd om uiteindelijk op parking 8 te geraken. Onderweg passeerden we langs parkings 2 en 3 en die bleken helemaal vol te staan, dus we vreesden dat dit zinloze tijd ging worden. Omdat omkeren geen zin meer had, besloten we toch door te rijden tot parking 8 en jawel hoor, onze gok werd beloond met een mooi plaatsje vlak bij de start van de wandeling die we wilden doen.

Hyacintenwandelingen

Er zijn drie uitgestippelde routes die je kan volgen. Elk van de routes brengt je tot bij de hyacinten. Wij kozen voor de langste route van 5,1 kilometer en besloten die tegenwijzerzin te wandelen. Vrijwel meteen ontvouwde de paarse bloemenzee zich voor onze ogen en bijna de hele afstand werden we getrakteerd op dat natuurschoon. Het Hallerbos zelf is trouwens ook de moeite, mede dankzij het heuvelachtige landschap waarin het ligt.

Het is uiteraard zo dat het zicht snel went, dat moeten we toegeven, maar het blijft bijzonder mooi om te zien. We hebben er dan ook zeker van genoten. Er waren bijzonder veel wandelaars en we vragen ons af wat het effect is in een zonnig weekend. Wellicht blijf je er dan beter weg.

Alle info over het Hallerbos en de bloeiperiode van de hyacinten vind je op de website. Raadpleeg die zeker als je er in de hyacintenperiode heen wil, want er is essentiële info te vinden over organisatie en bereikbaarheid alsook de bloeitijd. Het zou jammer zijn dat je er te vroeg of te laat bent.

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer