Weer Op Weg
Actueel Duitsland Europa

Lonely Planet tipt Duitsland als topbestemming in 2019

Naar jaarlijkse gewoonte publiceerde reisgids Lonely Planet onlangs zijn reistips voor 2019. Ook deze keer zijn er enkele in het oog springende aanwezigen.

Opvallend is Duitsland, dat in de landenlijst de tweede plaats inneemt, net na Sri Lanka. Wij zouden Duitsland nu niet meteen verwachten in dergelijke lijst, maar Lonely Planet heeft goede redenen om onze oosterburen aan te prijzen.

Duitsland heeft de wereld veel technologische en wetenschappelijke vernieuwingen gebracht. Te denken valt aan de aspirine, de boekdrukkunst en de bijdragen in de automobielindustrie. Daarnaast viert het land in 2019 honderd jaar Bauhaus, een opleiding voor architecten, beeldende kunstenaars en ambachtslieden. Heel wat steden plannen tentoonstellingen en andere culturele activiteiten

Op vlak van toerisme valt er veel te ontdekken: van prachtige natuur tot boeiende, moderne steden. Duitsland heeft het allemaal. Hoewel we er regelmatig te vinden zijn, is er niet veel van over te vinden op Weer Op Weg. Misschien moeten we daar maar eens verandering in brengen in 2019.

Benieuwd naar het volledige lijstje of op zoek naar atypische reisbestemmingen? Alsjeblief:

  1. Sri Lanka
  2. Duitsland
  3. Zimbabwe
  4. Panama
  5. Kirgistan
  6. Jordanië
  7. Indonesië
  8. Wit-Rusland
  9. São Tomé en Príncipe
  10. Belize
Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer