Weer Op Weg
Antwerpen België Blog Europa

Op zoek naar trollen in De Schorre

De Schorre in Boom, tussen Antwerpen en Brussel, is bij het ruime publiek vooral bekend van het dancefestival Tomorrowland. Het provinciaal domein is echter ook de moeite zonder de magische wereld van Tomorrowland.

De Schorre is een relatief klein natuurgebied. In het verleden werd hier klei gedolven en dat heeft voor een verrassend mooi golvend landschap gezorgd waardoor het aanvoelt als een totaal andere plek te midden van de verstedelijking tussen Antwerpen en Brussel. De vroegere activiteiten hebben waterpoelen en oude industriële bouwsels achtergelaten die het domein nu een bijzondere sfeer laten uitademen.

Trollen

Niet alleen de oude industriële activiteiten hebben hun stempel op het gebied gedrukt, ook Tomorrowland heeft ervoor gezorgd dat De Schorre het hele jaar door een magische plek is. In het beboste heuvelachtige en waterrijke gebied zorgde het festival in samenwerking met de provincie voor een thuis voor zeven grote trollen. De Deense kunstenaar Thomas Dambo bedacht ze en gaf ze vorm. Zo kan je op zoek naar Una, Jeuris, Mikil, Kamiel, Arvid, Hannes en Nora. Allen zijn ze tussen vier en achttien meter hoog en werden ze gemaakt van onder andere gerecycleerd hout. Als je met je kids zou gaan: geen paniek, de trollen zien er verre van boosaardig uit.

trollen De SchorreOp een van de hoogste punten werd ook een uitkijktoren gebouwd van waar je, in optimale omstandigheden, van Antwerpen tot Brussel kan kijken. Je vindt hier ook het verhaal van de trollen. Zeker de moeite waard!

Het leuke is dat de trollen nergens op een mapje zijn aangeduid. Ook zijn er geen wandelpaden gemarkeerd. Je moet ze dus echt zoeken. Tijdens ons bezoek hebben we er slechts vijf gevonden omdat sommige paden te drassig waren om er door te lopen, maar we gaan zeker nog een keertje terug om de overige twee te vinden.

Onze mening

De Schorre is een prima tip voor een korte uitstap met het hele gezin. Het zoeken naar de trollen is bijzonder leuk, ook voor kinderen. Op het domein is overigens ook nog een speeltuin waardoor je je er zeker enkele uurtjes kan bezighouden. Wie gewoon graag wandelt, is ook aan het juiste adres. Meer dan vijf kilometer gaat niet lukken, maar dat hoeft ook niet. De trollen houden je wel bezig…

De Schorre is overigens gratis toegankelijk en ook de parking is gratis.

Ga hierover verder op

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer