Weer Op Weg
Azië Blog Dubai Verenigde Arabische Emiraten

Over Lego, Bollywood en Hollywood

Dubai is niet zomaar een stad, het is een gigantisch resort waar je alles vindt: hotels, shoppingmogelijkheden, waterparken en dus ook pretparken. Ze behoren voorlopig niet tot de wereldtop maar ze zijn niet onaardig, zo ontdekten we vandaag tegen alle verwachtingen in.

[dropcap]D[/dropcap]ubai Parks and Resorts is een entertainmentcluster op zo’n 30 km van de Burj Al Arab. Het gebied omvat voorlopig drie pretparken en een waterpark: Motiongate, Legoland Dubai, Legoland Waterpark en Bollywood Parks. Aangezien onze tijd in Dubai beperkt is, kozen we voor Motiongate ondanks dat ons ticket geldig was voor twee parken op één dag.

Omstreeks half tien namen we de taxi aan ons hotel die ons in net geen half uur en voor 75 dirham naar het park bracht. We waren ruim op tijd daar aangezien Motiongate maar om 11u opende, maar we wilden de drukte voor blijven en niet nodeloos in wachtrijen gaan staan voor attracties die niet de moeite zouden zijn.

De parken zijn verbonden met elkaar door een gebied dat te vergelijken valt met Citywalk in Universal Orlando of Disney Springs, maar dan een pak bescheidener maar zeker niet kleiner. Opvallend was dat een aantal zaken zoals T.G.I. Fridays en The Cheesecake Factory aanwezig waren maar intussen weer vertrokken zijn. Ook waren er een aantal panden niet betrokken. Geen goed teken. De parken zijn open van eind 2016 en blijken tot op heden nog niet rendabel te zijn. In heel Dubai is er geen reclame voor te zien en ook onze taxichauffeur wist niet goed waar hij moest zijn, dus vermoedelijk is er op marketingvlak nog heel wat werk te verrichten.

Motiongate

De wandeling van aan de taxistandplaats tot aan Motiongate duurde zo’n tien minuten, onderweg passeerden we langs Legoland en Bollywood Parks. Alles voelde ontzettend verlaten aan, ook al waren Legoland en Legoland Waterpark wel al open. Slechts een handvol mensen wandelden naar de ingang. Bollywood Parks opende pas in de namiddag dus het was logisch dat daar nog niemand was, maar toen we arriveerden aan Motiongate bleken we de eersten te zijn. Ook hier was nog geen levende ziel te bespeuren. Aan de gastenservice was wel al iemand die ons onze voorafbetaalde tickets kon geven, al kostte dat de nodige tijd. We kregen al snel het gevoel dat het hier nog geen geöliede machine is en dat zouden we later nog vaststellen. Intussen sijpelden wat meer mensen binnen. Een Q Fast, de voorkruippas van Motiongate, werd niet verkocht wegens zinloos; zo eerlijk waren ze wel en dat siert. Achteraf zou blijken dat het effectief geen zin had en dat het de hele dag zo goed als uitgestorven zou blijven. Bizar.

Lees verder onder de foto’s.

Het park overtrof alvast onze verwachtingen. Het is een zeer schoon en mooi ontwikkeld themapark dat enkele toffe rides heeft. Je kan er gemakkelijk een volledige dag vullen als het wat drukker is. Wij konden letterlijk in elke attractie stappen zonder wachttijd maar waren toch al snel vier uren bezig zonder zelfs maar even gepauzeerd te hebben. Achteraf hebben we enkele attracties nog eens opnieuw gedaan waardoor we uiteindelijk van 11u tot ongeveer 16u30 in het park zijn geweest, veel langer dan gedacht en dat zelfs zonder drukte. Deels valt dat te verklaren door de lange ritten. Je hebt hier geen enkele attractie die te kort is en dat is het vermelden zeker waard.

Motiongate

Het park verdient alvast meer bezoekers vinden we. Het is geen wereldtop, maar het heeft een eigen stijl weten creëren die best te smaken is. Vooral het indoor deel rond de animatiefilms van DreamWorks is een pareltje dat uniek is en tot in de puntjes afgewerkt is. Je vindt er dan ook nog eens twee grote achtbanen, wat illustreert hoe groot dat indoor gedeelte wel is. Plopsa en Toverland mogen hier alvast eens komen kijken om hun eigen versies naar een hoger niveau te tillen.

Onze favoriet van het park was Dragon Gliders in het gedeelte Dragons rond de animatiefilm ‘How to train your dragon’. Dragon Gliders is een powered achtbaan van Mack zoals Arthur en de Minimoys in Europa-Park, maar het moet gezegd dat de versie van Motiongate die van Rust ruimschoots overtreft. Wat is dit knap gedaan! En wat een lange rit weer! We hebben hem uiteindelijk drie keer gedaan. Ook de indoor achtbaan Madagascar: Mad Pursuit was een voltreffer. Binnen het gedeelte rond DreamWorks verdient ook de Shrek-darkride een grote pluim.

Daarnaast moeten we nog vermelden dat het leuk is in het Smurfendorp rond te lopen. Dan moet je als Belg naar Dubai komen om dat te zien. Toen ik een praatje maakte met een van de medewerkers in The Smurfs Village en ik duidelijk maakte dat we van België komen, keek hij plots zeer verwonderd en wist hij zich geen houding meer aan te nemen, alsof hij in gesprek was met de bedenkers van de Smurfen en wilde weten of ze het goed aangepakt hadden in Motiongate. Ik kon hem alvast geruststellen waarop hij prompt weer rustiger werd.

Lees verder onder de foto’s.

Motiongate telt niet minder dan vijf achtbanen, vier darkrides, twee simulatoren, een river rapids, een toren en nog een aantal andere kleinere attracties waardoor het een mooi aanbod heeft. Medewerkers zijn vriendelijk en behulpzaam. Dus om het park wat extra publiciteit te geven: als je naar Dubai gaat, pik Motiongate dan zeker mee, ook al is de toegangsprijs misschien niet helemaal in verhouding met wat het uiteindelijk waard is.

Legoland Dubai

Omdat ons ticket nog geldig was voor een tweede park kozen we ervoor om eens binnen te wippen in Legoland. We hadden nog nooit een Legoland bezocht, dus het was het geschikte moment om eens te gaan kijken hoe zo’n park eruit ziet. Zonder in uitgebreide omschrijvingen te vervallen: we zijn er geen fan van. De gigantische hal net na de ingang met half Dubai in legoblokjes nagebouwd is indrukwekkend maar daar houdt het dan meteen ook op. Voor de rest kon het ons niet overtuigen en spijt het ons niet dat we na meer dan vijftig pretparken nog nooit in een Legoland geweest waren.

Onze mening

Dubai Parks and Resorts heeft veel potentieel, zeker met de komst van Six Flags Dubai in 2019. Het is een compleet gebied dat sterk doet denken aan de aanpak van de grote wereldspelers. Je merkt dat ze goed gekeken hebben naar hoe je het best parken inricht en organiseert. Toch loopt het niet altijd vlot qua operations, maar dat namen we er graag bij. Nadeel van het gebied is dat het toch net wat te ver van Dubai ligt. Toeristen die ten noorden van de Mall of the Emirates logeren zullen minder geneigd zijn de parken te bezoeken omdat ze gewoon te ver zijn. De enige manier om ze te bereiken is per huurwagen of taxi en dat zou ook in het nadeel kunnen spelen.

Motiongate heeft ons, zoals hoger geschreven, positief verrast. We hebben er meer tijd gespendeerd dan de bedoeling was en een aantal attracties zijn echt wel de moeite waard. In het indoor deel rond DreamWorks heeft men menig park overtroffen.

Legoland was dan een pak minder ons ding. De basiskleuren van het speelgoed maken dat het hele park er bijzonder prullig uitziet. Het is een stijl die ons niet bevalt, maar we kunnen ons wel inbeelden dat kinderen zich hier prima kunnen vermaken.

Het enige park dat we uiteindelijk niet bezocht hebben is Bollywood Parks, vooralsnog het enige pretpark ter wereld dat volledig gebaseerd is op de Indiase Bollywoodfilms. Aangezien de tijd te beperkt was en het park vooral draait rond live shows, lieten we het voor wat het was. Nochtans ziet het er ook weer prima uit van aan de toegangspoort, dus wie weet passeren we er ooit nog wel eens.

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer