Weer Op Weg
Azië Blog Dubai Verenigde Arabische Emiraten

Ronddobberen en genieten van de zon

Waterparken zijn doorgaans niet aan ons besteed maar omdat we van tevoren wisten dat het heet zou zijn in Dubai, maakten we een keuze uit verschillende opties en boekten tickets. Om centjes uit te sparen kochten we een Go Dubai Card die we ook oplaadden met tickets voor Motiongate, een van de pretparken, maar daarover meer in een andere post.

[dropcap]O[/dropcap]ok waterparken vind je dus in Dubai. In de stad zelf kan je kiezen uit Aquaventure, nabij het Atlantis-hotel op The Palm en Wild Wadi in de buurt van de Burj Al Arab. Wat verder buiten de stad vind je naast Legoland ook een waterpark. Wij kozen voor het eerste omdat dat er qua totaalplaatje het mooist uitzag. We gaan niet voor de spectaculaire glijbanen want dan hadden we wellicht beter Wild Wadi gekozen, hoewel Aquaventure ook zeker voldoende in huis heeft voor iedereen.

Aquaventure is dus het waterpark van het Atlantis-hotel dat helemaal aan het uiteinde ligt van The Palm Jumeirah, een van de grote kunstmatige eilanden voor de kust van Dubai. We namen de metro aan het hotel richting Dubai Marina waar we overstapten op de Dubai tram die de Marina ontsluit. Net zoals de metro bleek dit een efficiënt en schoon vervoersmiddel te zijn. De laatste fase om aan Atlantis te geraken was de monorail die je kan nemen op het vasteland en die het hele palmeiland afrijdt tot aan Atlantis, bijna in perfect rechte lijn. Eenmaal op de palmeilanden zie je maar amper wat de vorm precies is, maar de rit naar het einde toe leverde toch weer spectaculaire beelden op. Aan de ene kant doemt het gigantische hotel op en aan de andere kant maken de wolkenkrabbers van de Dubai Marina indruk.

Wanneer we aan het einde van de monorailrit kwamen, waren we weer een uur verder, ook al was The Palm niet zo ver van ons hotel. Dat maakt nog maar eens duidelijk dat de reistijden hier in Dubai enorm zijn. Misschien hadden we ook gewoon beter de taxi genomen. Die kost ook niet zo veel en dat had ons zeker tijd uitgespaard. Maar goed, niet getreurd, we hebben de stad niet nodeloos extra vervuild. Vergezichten zijn immers haast niet mogelijk omwille van smog, althans volgens ons, want als je het er met mensen over hebt die een band met Dubai hebben, ligt het eerder aan zandwinden. Ongetwijfeld spelen die ook een rol, maar als je je verder verdiept in de materie blijkt dat de Emiraten een van ‘s werelds meest vervuilde gebieden zijn. Het zal dus wel een combinatie van meerdere factoren zijn.

Atlantis The Palm vanuit de monorail

Om Aquaventure te bereiken moesten we een stukje door het publieke gedeelte van het vijfsterrenhotel Atlantis. Aan de kassa wisselden we onze voorafbetaalde kaartjes in en huurden een kluisje voor 45 dirham. We wisten dat het een duur park zou zijn en dat bleek bij deze meteen al. Handdoeken hadden we zelf meegebracht dus daar hoefden we al niet nodeloos veel geld voor uit te geven.

Na een reorganisatie van de rugzakken trokken we het park in. Er was nog niet zoveel volk, dus mochten we niet twijfelen om al enkele glijbanen te doen. Die deden we vanuit de Neptune Tower, de glijbanen van de Poseidon Tower lieten we voor wat ze waren.

We zochten een dubbele band uit en wandelden de toren op om een glijbaan te doen die dwars door een aquarium ging waarin o.a. haaien zwommen. Het eerste deel van de glijbaan was snel in het donker, het deel door het aquarium was zeer langzaam. Helaas kon je niet zo veel zien omwille van storende lichtinval. Het idee was goed, de ervaring iets minder.

Lees verder onder de foto’s.

Aquaventure Atlantis The PalmAquaventure Atlantis The Palm

Daarna probeerden we een van de vier master blasters uit. Hij was vrij kort maar pittig en voerde ons meteen naar de Rapids, een soort van lazy river maar dan niet zo lazy. Omdat we dus niet rechtstreeks konden uitstappen besloten we de 1,6 kilometer lange Rapids maar ineens af te varen. Er zaten wel degelijk rustige stukken in maar die werden afgewisseld met wildwaterpassages die best wel wild en leuk waren. De Rapids hebben enkele afslagen die weer naar nieuwe delen leiden, maar instinctief kozen we telkens de afslag naar links om in de buitencirkel te blijven en zo de ronde helemaal te doen. Toen we ons startpunt herkenden, sloegen we af naar rechts, een smalle gang in. We wisten niet waar we waren toen bleek dat we automatisch aan het aanschuiven waren geraakt voor een glijbaan. Vanuit de Rapids vaarden we rechtstreeks de lifthill op en konden zo een andere glijbaan doen, opnieuw een master blaster, die opnieuw in de Rapids uitmondde. Deze keer zochten we een manier om eruit te geraken en wat op te drogen in de zon. We zaten immers al bijna twee uur onafgebroken in het water.

We hadden het park nog niet helemaal gezien en besloten een wandeling te maken naar de parkdelen waar we nog niet geweest waren. Aquaventure bleek heel wat gezellige plekjes te hebben in een bijzonder mooie omgeving. Ook heeft het een ruim strand aan zee wat het ook weer iets extra’s geeft.

Alvorens onze spullen te pakken besloten we nog eens in een dubbele band te kruipen en nog een deel van de Rapids te doen. The Torrent, een zijarm van de Rapids, hadden we nog niet gedaan en gelukkig maar dat we die nog deden. In dit deel van de Rapids worden golven gegenereerd die je band voortstuwen, en dat weer gedurende een hele afstand. Dit deel bleek nog erg leuk te zijn.

De zon was inmiddels verdwenen achter de wolken en dus was het tijd om op te drogen. Het plan was om nog naar de Souk Al Madinat en de Burj Al Arab te gaan, maar Aquaventure had al een grotere hap uit de dag genomen dan we verwacht hadden, en eerlijk is eerlijk, het deed ons gewoon ook deugd na de twee actieve dagen die we al gehad hadden.

Na een korte wandeling aan het eind van de Palm tot aan de ingang van Atlantis namen we de monorail terug naar het vasteland waar we vervolgens weer de tram en de metro richting hotel namen.

Lees verder onder de foto’s.

Onze mening

We zijn niet zo verschrikkelijk gek op waterparken, maar gezien de temperaturen in Dubai was dit een prima dag in een prima waterpark. We hebben in Orlando al Typhoon Lagoon, Blizzard Beach, Aquatica en Wet ‘n Wild gedaan, maar deze Aquaventure mag wat ons betreft bovenaan het lijstje staan. Het is een duur park, maar mits wat voorbereiding valt dat al bij al nog wel mee. Het park is supermooi aangelegd, het heeft een schitterende lazy river waarin je je enkele uurtjes kan vermaken, de ligging is uniek en het personeel is bijzonder vriendelijk. Wat wil een mens nog meer?

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer