Weer Op Weg
Blog Europa Portugal Zuid-Europa

Sintra

De onmiddellijke omgeving van Lissabon heeft erg veel te bieden. Een citytrip naar de Portugese hoofdstad kan dan ook zeer afwisselend zijn. Eén van die escapes die de moeite zijn is Sintra, een stad op zo’n 30 km van Lissabon. Sintra is bekend omwille van de vele paleizen die in de omliggende heuvels liggen.

[dropcap]O[/dropcap]m Sintra te bereiken kan je in Lissabon de trein nemen in het Estaçao do Rossio, pal in het centrum. Er zijn regelmatig rechtstreekse verbindingen die je goedkoop tot in Sintra brengen.

Als je Sintra volledig wil zien, kan dat op één dag mits je de shuttlebus neemt die langs alle bezienswaardigheden rijdt. De paleizen liggen niet bepaald op een hoopje en zoals reeds geschreven: het is een heuvelachtige streek. Aangezien wij het niet zo hebben op rondgereden te worden, kozen we ervoor Sintra te voet te verkennen. Dat impliceerde wel dat we wisten dat we niet alles konden bezoeken, maar dat hoeft ook niet. Enig probleem: de wandelroutes staan slecht tot niet aangegeven, vermoedelijk omdat de meeste mensen daar ook niet voor kiezen. Je moet dus goed voorbereid zijn, en dan nog is het regelmatig zoeken en je gezond verstand gebruiken. Wij hebben een Engels koppel mee op sleeptouw genomen tot aan de eerste burcht omdat zij ook totaal de weg kwijt waren.

Vanaf het station in Sintra liepen we de eerste heuvel op, naar het Castelo Dos Mouros. Dit zijn ruïnes van wat ooit een machtige vesting geweest moet zijn, pal op het hoogste punt van de omgeving. De klim is stevig maar zeker niet onoverkomelijk en het feit dat je voortdurend in de schaduw loopt, doet al veel. Boven aangekomen besloten we een ticket te kopen en daar hadden we geen spijt van. De omwalling staat er zo goed als volledig nog en je kan er nog over wandelen van toren tot toren. Prachtige uitzichten worden je zo maar gepresenteerd. Vanaf Castelo Dos Mouros heb je ook zicht op het misschien wel bekendste paleis in Sintra: het Palácio da Pena. Het bouwwerk kenmerkt zich door het gebruik van frisse kleurtjes en is daardoor van ver te zien. Er geraken kostte een korte wandeling, maar we besloten het paleis niet te bezoeken om voldoende tijd over te houden voor Quinta da Regaleira.

We daalden weer van de heuvel af en niet veel later stonden we weer in Sintra. Quinta da Regaleira ligt gelukkig in het dal maar was toch nog even stappen. Wat het precies is? Een sprookjesachtige woning en vooral een mysterieus domein met prachtige tuinen, torentjes, grotten, een ondergronds gangenstelsel en een initiatieput van negen verdiepingen onder de grond. We hadden een tweetal uren nodig om het allemaal te bekijken en we vonden het absoluut de moeite waard.

Terug in Sintra zelf kan je o.a. ook nog het Palácio Nacional de Sintra bezoeken.

Besluit

Sintra is een absolute must als je voldoende tijd hebt in Lissabon of de Costa Lisboa. Het biedt een welgekomen afwisseling aan in de natuur. Je hebt de mogelijkheid stevig te wandelen of gewoon te genieten van de omgeving met de shuttlebus. Paleizen zijn er genoeg, dus als je een dag gaat, zal er gekozen moeten worden!

Palácio Nacional de SintraCastelo Dos MourosCastelo Dos MourosPalácio da PenaQuinta da RegaleiraQuinta da RegaleiraQuinta da RegaleiraQuinta da RegaleiraQuinta da RegaleiraQuinta da RegaleiraQuinta da RegaleiraSintraSintraSintraSintra
Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer