Weer Op Weg
Azië Blog Dubai Verenigde Arabische Emiraten

Dubai Marina: wolkenkrabbers, zee, strand en kamelen

Na Wenen was de volgende grotere vakantie de paasvakantie en we weten niet waarom, maar voor het eerst zouden we die vakantie ook nog eens weggaan. Startadres was een paar dagen Den Haag maar via Rome, Stockholm, Praag en Boedapest kwamen we uit bij… Dubai. De vluchten waren betaalbaar, de hotels nog meer en vermits we nood hadden aan zon en warmte en Dubai ons die garantie kon geven was de keuze definitief.

[dropcap]V[/dropcap]liegen naar en aankomen in Dubai is eenvoudig. Na landing werden we naar de grote hal geleid voor het gratis visum. Passeren langs een emirati in wit gewaad en tulbandje, even kijken in de camera en de klus was geklaard en zo kon ons eerste avontuur in het Midden-Oosten beginnen.

Aangezien het al na middernacht was en de metro niet meer reed, hadden we geen andere keuze dan met de taxi naar het hotel in Al Barsha te gaan. Gelukkig is dat prima geregeld en voor 120 dirham waren we 30 km verder. Inchecken verliep zeer vlot en als toemaatje kregen we een kamerupgrade. Leuk om zo aan te komen.

Na een beperkte nachtrust van slechts enkele uurtjes kon onze eerste dag Dubai pas echt beginnen. Eerst namen we tijd om te ontbijten en eens op het dak te gaan kijken waar het mooie zwembad zich bevindt. Vanop het dak zijn de Burj Al Arab en in de verte de Burj Khalifa, het hoogste gebouw ter wereld, goed te zien. Indrukwekkend allemaal.

Zoals we inmiddels gewend zijn besloten we eerst naar de supermarkt te gaan voor de nodige drank en lunch zodat we dat niet altijd moeten gaan zoeken. Een restant van onze roadtrips in de V.S. die we nu bijna op eender welke trip toepassen. Die supermarkt zou de Carrefour worden in de Mall of the Emirates, het tweede grootste shoppingcenter van Dubai op 10 minuutjes wandelen.

Lees verder onder de foto’s.

Nol

Dubai is een emiraat en stad, maar van een echte stad met een centrum kan je niet spreken. Dubai heeft meerdere centra die nogal ver uit elkaar liggen. Er moet dus een beetje gepland worden. Vandaag besloten we naar de Dubai Marina te gaan aan de zuidzijde van de stadstrook. De Marina is een grote wolkenkrabbercluster rond water, wat indrukwekkende beelden oplevert. Om er te geraken kochten we een Silver Nol-kaart voor het openbaar vervoer. Het is een betaalkaart die je 25 dirham kost waarvan 19 gebruikswaarde. Je laadt de kaart zelf op om je ritten te financieren. Afhankelijk van het aantal zones dat je doorkruist betaal je op het moment van schrijven 3, 5 of 7 dirham. Ons eerste ritje naar de Marina kostte 3 dirham, omgerekend zo’n 0,70 euro, een prikkie dus. Opletten als je de metro neemt want met de Silver mag je geen plaats kiezen in het Gold-compartiment van de trein (de ritjes zijn dan duurder maar je zit wel veel rustiger). Ook heeft iedere trein een speciaal compartiment voor enkel vrouwen en kinderen waar je als man absoluut niet welkom bent. Vrouwen en kinderen zijn niet verplicht hier plaats te nemen, ze kunnen ook in de andere compartimenten terecht.

Dubai Marina

De temperatuur was inmiddels aardig opgelopen waardoor airco alweer een welgekomen uitvinding bleek. Het is hier heet, maar gelukkig koelt het ‘s avonds voldoende af zodat het doenbaar is. Het is bovendien een zeer droge hitte die op zich wel te verdragen is, te vergelijken met de hitte van Las Vegas en niet met de vochtige miserie van Florida.

Een rondje Marina bedraagt 7 km maar daar pasten we voor. We wandelden wel tot aan de Marina Mall voor een Oreo Shake van Cinnabon en vooral koelte. De wolkenkrabbers zijn indrukwekkend. Er staan er bijzonder veel en ze zijn vooral hoog. Dubai heeft de hoogste concentratie aan gebouwen van meer dan 300 meter hoog ter wereld en een aanzienlijk deel van die wolkenkrabbers bevindt zich hier. Na enkele bochtjes zei Sofie plots uit het niks ‘Emaar’.

Emaar… Emaar, Emaar, Emaar… Emaar!

Het was bedoeld als een spelletje waarbij ik moest zoeken waar dat woord stond. Ik zag het niet meteen, maar na een poosje had ik het ontdekt. In reusachtige letters stond het op een van de wolkenkrabbers. Op zich is dit een niet veelzeggend weetje, maar naar mate de reis vorderde, zouden we ‘Emaar’ nog gigantisch veel tegenkomen. Op zeer veel wolkenkrabbers staat deze naam, zowel hier in de Marina als op andere plaatsen. Wat opzoekwerk leerde ons dat Emaar de grootste bouwpromotor is van Dubai en zowat de hele stad heeft gebouwd. Achteraf konden we Damac en Nakheel nog toevoegen aan het lijstje van bouwpromotoren en daarmee kennen we wellicht al meer van dergelijke bedrijven dan in België.

Lees verder onder de foto’s.

Marina Beach

We vervolgden onze weg richting strand waar het zeer gezellig en druk was. Mooi! Sofie zette haar voetjes voor het eerst in de Perzische Golf, een bijzonder moment dat nog herhaald werd. Van hier heb je zicht op het nu nog in aanbouw zijnde grootste reuzenrad ter wereld, kwestie van er nog een wereldrecordje bij te gooien.

We besloten noordwaarts te wandelen richting het strand van de JBR (Jumeirah Beach Residence) maar dat bleek voor een heel groot deel privéstrand te zijn waardoor we er niet meer af geraakten en uiteindelijk moesten terugkeren. Het was een ommetje te veel maar het leverde wel een prachtig zicht op op de hoogste wolkenkrabbercluster van de Marina. Wanneer er dan ook nog kamelen passeren is het plaatje compleet. De hitte was de moeite en onze voorraad water was uitgeput waardoor frisdrank ten zeerste gewaardeerd zou worden. Die zouden we vinden in een Carrefour Market terug in de Marina. Het werd uiteindelijk een nieuw memorabel 7up-momentje zoals we dat ook beleefd hadden na de Frying Pan trail in Capitol Reef National Park.

Lees verder onder de foto’s.

Het was inmiddels late namiddag en dus besloten we de metro terug te nemen naar Al Barsha. In de Mall of the Emirates aten we in de Cheesecake Factory, kwestie van onze liefde voor de V.S. die toch wel diepgeworteld zit niet helemaal te verloochenen. Daarna namen we nog een kijkje bij Dubai Ski in de Mall, want ja, zelfs hier in de woestijn kan je skiën, in de grootste overdekte skihal ter wereld. Hoe kon het ook anders…

De dag afsluiten deden we aan het zwembad van ons hotel. Zalig in het lawaai van de nabijgelegen snelweg. Klagen doen we niet, want de temperatuur is inmiddels ideaal. Zo laat nog buiten kunnen zitten met Pasen, het is ons niet ieder jaar gegund.

Lees verder onder de foto’s.

Onze mening

De Dubai Marina is een enorm stuk Dubai dat je absoluut gezien moet hebben. Het deel rond het water is helemaal wandelgebied en je krijgt er uitzichten die in Europese en veel Amerikaanse steden ondenkbaar zijn. Langs de promenade zijn veel eetzaken en winkels te vinden. Op bankjes kan je even bekomen, genieten van de zon en warmte en van de omgeving. Ook het strand is de moeite waard om eens te gaan kijken, ook al ben je geen zonneklopper zoals wij. Onderschat de afstanden echter niet. Voorzie voldoende tijd.

Na onze hele citytrip geven we een overzicht van onze bevindingen over Dubai als geheel.

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer