Weer Op Weg
Blog Los Angeles-Los Angeles Utah Verenigde Staten

Capitol Reef NP

Las Vegas was slechts een tussenstop richting Capitol Reef National Park, dus na de enkele uurtjes gisteren namen we vanochtend alweer afscheid van de stad waar alles kan.

[dropcap]H[/dropcap]et uitchecken uit New York New York verliep zeer vlot waardoor we om 9u30 weer de weg op konden voor een van de langste autodagen van deze reis. Einddoel: Capitol Reef in Utah. Om daar te geraken moesten we nog een stukje door Arizona waardoor we vandaag in drie staten zijn geweest.

Om de meer dan vijf uur durende autorit te breken hielden we halt in St. George om er wat inkopen te doen in de Walmart en te lunchen in Burger King. De thermometer stond hoog dus bij het uitstappen was het weer bakken en braden.

Na de lunch gingen we opnieuw de interstate op. De landschappen en wijdse zichten waren zeer de moeite. Zo ver je kon kijken enkel maar desolate landschappen met enkel de snelweg erdoorheen. We moesten weer vaststellen hoe relatief weinig mensen eigenlijk in dit gigantische land wonen.

Twee uurtjes voor we in Capitol Reef waren, ruilden we de interstate in voor highways, te vergelijken met de N-wegen in België. Hoe verder we richting Capitol Reef reden en we – enigszins met pijn in het hart – Bryce Canyon NP en Zion NP links lieten liggen (wegens beide al bezocht op andere reizen) hoe desolater de landschappen en hoe eenzamer het werd. Op een gegeven moment reden we kilometers aan een stuk zonder ook maar één auto tegen te komen. Intussen was de temperatuur serieus gezakt. Waar we in Las Vegas gisteren nog 46° hadden, zaten we nu onder de 20° en kregen we regelmatig een bui over ons heen. Onderweg passeerden we typische Amerikaanse dorpjes met slechts enkele huizen, een kerk en een schooltje. Je vraagt je dan af wat er gebeurt als je dringend hulp nodig hebt. Het dichtstbijzijnde grotere centrum is op meer dan een uur rijden.

Tegen 17u30 bereikten we Torrey waar we incheckten in ons hotel. Ook al waren we moe, we zouden toch nog naar Capitol Reef rijden om al een eerste indruk te krijgen. We kleedden ons snel om en een uurtje later waren we weer op weg.

Vanaf Torrey is het slechts 20 km naar het park maar al snel kregen we de eerste spectaculaire uitzichten te zien. Na het verplichte fotomoment bij het toegangsbord van het National Park parkeerden we de auto bij de trailhead aan Panorama Point. Van daar deden we de Goosenecks Trail en daarna de Sunset Trail. De Goosenecks zijn meanderingen in een indrukwekkende canyon. Ons doel was echter Sunset Point waar we in stilte konden genieten van een machtig uitzicht over Capitol Reef bij zonsondergang. En zo weten we weer waarom we zo van deze reizen en dit land houden.

Sunset Point

Morgen spenderen we nog een hele dag in Capitol Reef. Na de smaakmaker van vandaag kijken we daar zeker naar uit.

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer