Weer Op Weg
Blog California Los Angeles-Los Angeles Verenigde Staten

Disney California Adventure Park

Tijd om aan onze laatste twee dagen van de reis te beginnen en dat deden we vandaag in Disney’s California Adventure, het tweede park van het Disneyland Resort hier in Anaheim.

[dropcap]V[/dropcap]eel mensen bij ons weten wel dat er zoiets bestaat als Walt Disney World in Orlando maar velen weten niet, vreemd genoeg, dat het Disneyverhaal hier in Anaheim begon. Hier ligt het allereerste Disneyland en sinds een aantal jaren dus ook een tweede park: Disney California Adventure Park.

Op zo’n twintig minuten stappen stonden we voor de poort van het park. Het was al goed druk. Bij de ticketcontrole kregen we te maken met een staaltje Disney-onvriendelijkheid. Een groepje mensen blokkeerde net voor de turnstiles de weg en besloten ons uiteindelijk voor te laten gaan. De onvriendelijke medewerkster zag dat er iets niet klopte en gaf ons botweg op onze donder. Dat we de volgende keer in de rij moeten blijven.

Next time stay in line!!

Toen we haar uitlegden dat we eigenlijk niks verkeerd deden, wuifde ze het weg alsof er plots niks aan de hand was. Het was zij die zich vergist had en op een ongepaste manier een ongepaste opmerking maakte, maar excuses konden er niet af. De toon was gezet en meteen legden we de link met de Disney-onvriendelijkheid die we vorig jaar ook al in Orlando mochten ervaren. Die beroemde vriendelijkheid gaat duidelijk bergaf.

Meteen na het voorval werden we aangesproken door een medewerkster die een enquete wilde afnemen. Toen we duidelijk maakten dat we niet opgezet waren met de gang van zaken, was de enquete plots gedaan. Zo werkt dat hier dan blijkbaar: zo lang je niet te negatief bent, gaan we lekker door, maar als we plots iets verkeerd zeggen, exit enquete. Zo kan iedereen natuurlijk mooie tevredenheidscijfers voorleggen.

Lees verder onder de foto.

We hadden het park zes jaar geleden al bezocht, dus onbekend was het niet. Omdat we vorig jaar de Disneyparken uitgebreid in Orlando hadden bezocht, vonden we het niet nodig alle attracties nog te doen. Zo hebben we bv. Soarin’ around the World niet gedaan vandaag omdat een film met een Eiffeltoren zo scheef als die van Pisa niet nog eens hoefde.

We hadden een lijstje van slechts vijf dingen die we wel zeker wilden doen: Frozen The Musical, Guardians of the Galaxy, Cars Land, World of Color en California Screamin’ wilden we ook nog eens doen.

Over die eerste kunnen we kort zijn: waw. De musical mist de humor van de voorganger Aladdin, maar dergelijke show van een uur kunnen zien in een pretpark is waanzin.

Lees verder onder de foto’s.

Over die tweede kunnen we ook kort zijn: verschrikkelijk! Het uiterlijk van de toren is helemaal verbouwd tot een afgrijselijk gedrocht dat niet meer in de omgeving past en dan hebben we het nog niet over de inhoud gehad. Van de oorspronkelijke steengoede Tower of Terror blijft behalve de contouren van het gebouw en de verschillende ruimtes in het gebouw niets meer overeind. De unieke sfeer is volledig verdwenen en vervangen door iets wat we niet anders dan als rommel kunnen bestempelen. De rit is eerder ‘Disco the Ride’ geworden en de drop- en shoteffecten hangen totaal niet meer samen met het verhaal. Het ding doet gewoon maar wat. Aan de wachttijden en het enthousiasme van onze medepassagiers te zien, moet het hier alleszins wél aanslaan. Vooralsnog geen idee waarom en we hopen van ganser harte dat ze met hun pollen van de toren in Parijs gaan blijven.

Dé topper van het park is, naast Paradise Pier, toch echt wel Cars Land geworden. Hoe ongelooflijk knap is dat gemaakt zeg! En dan hebben we het nog niet gehad over Radiator Springs Racer, de hoofdattractie, gebaseerd op hetzelfde ritsysteem als Test Track in Epcot. De attractie is bijzonder sfeervol met het darkridegedeelte en de race doorheen Ornament Valley. Test Track geeft wel een pittigere rit weg aan een gevoelig hogere snelheid. Kan je beide attracties dan vergelijken? Ja en nee. Het principe is hetzelfde, de uitwerking totaal anders. Waar Test Track eerder een thrill is, is Radiator Spring Racer een echte familieattractie.

Lees verder onder de foto’s.

Andere supertoffe attractie vonden we Luigi’s Rollickin’ Roadsters, een familieattractie waarin je in een auto plaatsneemt die ‘danst’ met andere auto’s op de dansvloer op grappige Italiaanse deuntje. Schijnbaar onbenullige attractie maar echt supertof uitgewerkt. Zoiets mogen ze direct in Parijs neerploffen.

Naast Cars Land blijft Paradise Pier de aantrekkingspool van het park. Het is enorme kitch naar Disneymaatstaven maar zo goed uitgewerkt dat het gewoon kan.

Lees verder onder de foto’s.

De dag sloten we af met de avondshow World of Color. Waar die show ons zes jaar geleden niet echt overtuigde, deed hij dat nu wel, wellicht door te vergelijken met de nu wel erg mager ogende Aquanura in de Efteling.

Lees verder onder de foto’s.

Onze mening

Disney California Adventure Park is een buitenbeentje in de Disneyreeks en dat maakt het park zo uniek. Het heeft een aantal erg leuke rides in huis overgoten met een bijzonder sfeervol sausje. Wij zijn fan!

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer