Weer Op Weg
Arizona Blog Los Angeles-Los Angeles Verenigde Staten

Rondhossen in veelzijdig Sedona

Devil's Bridge

Sedona is een stadje in het Coconino National Forest op zo’n 30 mijl van Flagstaff, de poort naar de Grand Canyon. Het is een soort van resortstadje en is voor de inwoners van Arizona een beetje wat de Belgische kust is voor de Belgen, mét de nodige drukte.

Net zoals de Belgische kust heeft Sedona bijna alles te bieden: je kan er wandelen, sporten, aan het water gaan liggen (niet aan zee maar aan bergrivieren) en het heeft een naar Amerikaanse normen best gezellig klein centrum, inclusief terrasjes, wat in de V.S. niet zo evident is als in Europa. Kortom, het is tof, voor eventjes.

De dag zat ons in het begin niet mee. Ons plan was om eerst een eind de scenic route richting Flagstaff te rijden om de West Fork Trail te doen. Aan de trailhead aangekomen bleek dat de parking al helemaal vol stond en we alleen in de file konden gaan staan in de hoop dat er snel plaatsen vrijkwamen. Dat bleek niet zo te zijn, dus daarom keerden we terug richting Sedona. Waarom het er zo druk was? Niet omdat iedereen die trail wil doen, wel omdat de omgeving geschikt is om er te zonnen aan het water. Wij hadden dan ook nog nooit gezien dat de oevers van een bergrivier omgetoverd werden in het strand van Blankenberge.  Only in the USA!

Wij hadden dan ook nog nooit gezien dat de oevers van een bergrivier omgetoverd werden in het strand van Blankenberge.  Only in the USA!

Jammer maar helaas! We stapten over op plan B en reden naar de trailhead van Devil’s Bridge. Net toen we daar aankwamen begon het te regenen en te onweren dus ook dat plan ging niet door.

Dan maar richting Cathedral Rock, de bekendste rots van Sedona. Onderweg stopten we eerst nog aan de Chapel of the Holy Cross, een kapel die gebouwd is tussen twee rotsen. Het is een erg speciale kapel en vermoedelijk eentje met van in de kapel een van de mooiste uitzichten die je kan hebben. Zeker de moeite waard als je in de buurt bent.

Het was nog niet gestopt met regenen, maar we reden toch al verder naar Cathedral Rock. Daar aangekomen beseften we plots dat door het gesukkel van de voormiddag (we hadden al anderhalf uur in de auto gezeten voor niks) de vermoeidheid begon toe te slaan. Deze reis zijn we weer uit elke minuut aan het halen wat erin zit en daarom besloten we even terug naar het hotel te gaan om toch eens even op de pauzeknop te drukken.

Cathedral Rock

Iets over 15u begonnen we opnieuw aan de dag en deze keer ging het een stuk beter. Eerste stop: Cathedral Rock en daarmee konden we ook het Red Rock State Park aan ons natuurlijstje toevoegen. Cathedral Rock is, zoals hoger geschreven, de bekendste rots in de omgeving en je kan hem gedeeltelijk beklimmen. We hebben de klim niet volledig gedaan om niet opnieuw te vermoeid te worden, maar het was een leuke wandeling met een mooi uitzicht.

Devil’s Bridge

Omdat we ons weer frisser voelden besloten we, in plaats van Cathedral Rock helemaal te beklimmen, nog door te rijden naar de trailhead van Devil’s Bridge waar we vanochtend al tevergeefs waren. Zo hadden we dan toch nog iets meer gezien van Sedona.

De wandeling naar Devil’s Bridge, een natuurlijke brug, stond aangeduid als 3,6 mijl en uiteindelijk zouden we de wandeling helemaal afronden in nog geen twee uur, ondanks de stevige klim richting de brug. De wandeling heen en terug was op het laatste deel na niet zo boeiend, maar de beloning was des te mooier! Devil’s Bridge ligt op een indrukwekkende plaats en je kan er zomaar op wandelen, wat we uiteraard ook gedaan hebben.

Doordat we beide wandelingen zo vlot gedaan hadden bleef er zelfs nog tijd over om naar de zonsondergang te gaan kijken van aan Sedona Airport. Van daar heb je een majestueus uitzicht over de vallei en Sedona zelf, mét de ondergaande zon. Helaas voor ons zat ze verstopt achter de wolken, maar het uitzicht was nog steeds de moeite.

Aan het eind van de dag bleek dat we sinds 15u uiteindelijk nog zo’n 12 kilometer gewandeld hebben.

Onze mening

Sedona heeft heel wat te bieden, en ook al hebben we er slechts even kennis mee gemaakt, het is ons bevallen. Het is een atypisch Amerikaans bergstadje en voelt Europees aan met dezelfde gezelligheid en zelfs knusheid. Als het ooit mogelijk is, houden we hier nog een keer halt maar dan liefst niet meer in een weekend!

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer