Weer Op Weg
Image default
Arizona Blog Los Angeles-Los Angeles Verenigde Staten

Petrified Forest NP

Petrified Forest is een National Park dat vrij ver verwijderd ligt van de meest evidente routes, daarom dus weer prima geschikt voor onze B-tour.

[dropcap]P[/dropcap]etrified Forest is op zijn minst een vreemd National Park. In het park vind je de grootste concentratie aan versteende bomen ter wereld. Dat klinkt niet zo heel boeiend, maar gelukkig is het park meer dan dat en wist het ons zeker nog te boeien.

Het park heeft twee ingangen: North Entrance en South Entrance. Vanuit Holbrook duurt het ongeveer even lang om ze te bereiken. Wij kozen voor de North Entrance om dan via de 28 mijl lange drive dwars door het park naar de South Entrance te rijden.

De North Entrance ligt aan de Painted Desert, een woestijngebied met vooral rood gesteente. Er zijn een aantal viewpoints en de Painted Desert Inn, een oud hotel dat aan de Route 66 lag.

We startten alvast met enkele viewpoints en Sofie deed helemaal alleen een trailtje van het ene viewpoint naar het andere, ik nam de auto mee. De Painted Desert Inn is tegenwoordig ingericht als museum zodat je kan zien hoe het er destijds aan toe ging.

Volgende halte was een oude verroeste auto die pal aan de oude Route 66 staat. Petrified Forest is het enige National Park dat de wereldberoemde Route 66 doorkruiste. Ook de Santa Fe Railway loopt door het park trouwens. Let op de foto van de auto ook op de telefoonkabel: die markeert het exacte verloop van Route 66, die tegenwoordig in dit gedeelte grotendeels vervangen is door de I40. Het leverde een mooi plaatje op.

Lees verder onder de foto’s.

Na de Painted Desert kwamen we in het eigenlijke park. Er zijn niet echt veel lange trails. Bij enkele viewpoints heb je soms redelijke korte trails wat maakt dat het vooral weer veel in- en uitstappen is. Verrassend vonden wij Blue Mesa, een badlandsgebied dat erg deed denken aan Badlands NP in South Dakota, alleen met andere kleuren. Bijzonder mooi!

Lees verder onder de foto’s.

We stopten ook nog bij Crystal Forest, de eerste plaats van noord naar zuid waar we de versteende bomen in grote aantallen zagen. Het lijkt banaal, maar zo’n versteende boom is best indrukwekkend. Het is tenslotte hout dat veranderd is in steen. De versteende bomen nemen alle kleuren aan, in een aantal zitten nog kristallen. Er wordt dan ook duidelijk overal gewaarschuwd niets mee te nemen uit het park. De auto kan gecontroleerd worden bij het buitenrijden.

Als laatste hielden we halt aan ingang Zuid waar we nog een korte wandeling maakten door verschillende versteende bomen. We zagen er ook de ‘Old Faithful’, de grootste van het hele park. Op dit moment begon ik er lichtjes genoeg van te krijgen. Op den duur heb je het wel gezien.

Lees verder onder de foto’s.

Het was intussen 15u en dus besloten we Petrified Forest achter ons te laten en richting Sedona te vertrekken. Onderweg kwamen we in de buurt van Flagstaff nog een wegwijzer naar Walnut Canyon National Monument tegen die we besloten te volgen, maar tegen dat we er waren was het park al gesloten. Dan maar weer de weg op richting Sedona om nog in wegenwerken te belanden. En die zijn niet zoals bij ons. De hele weg is opgebroken en wat overblijft is een zandweg met modder en putten. Het was ook stevig aan het regenen wat dat nog tot een hele expeditie maakte. Vooral het moment waarop een Amerikaanse wegpiraat het nodig vond aan hoge snelheid voorbij te rijden, kegels de lucht in te zwieren en een moddergolf te veroorzaken waardoor we niks meer zagen door de voorruit was memorabel. Het heeft ons een stop bij de carwash gekost, waarvoor dank.

Later dan voorzien kwamen we in Sedona aan waardoor we eigenlijk niks meer konden doen. De omgeving verkennen is dus voor morgen.

Meer foto’s volgen wanneer het internet hier wat sneller is…

Reageer

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer

%d bloggers liken dit: