Weer Op Weg
Los Angeles-Los Angeles

Groen, groen, alles is groen

Zevende keer V.S., tweede keer Los Angeles als begin- of eindpunt. Na de meeste grote Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen al eens uitgetest te hebben, was het nu de beurt aan het Ierse Aer Lingus, niet omdat we dachten dat het eens leuk zou kunnen zijn, wel omdat de Ieren gewoon het goedkoopst waren. Met ons duidelijk veel andere Belgen die de interessante prijzen ontdekt hadden.

[dropcap]D[/dropcap]e dag voor vertrek waren we al naar Brussel verkast voor een nacht in de buurt van de luchthaven om te vermijden dat we te vroeg zouden moeten opstaan. We hadden gekozen voor Thon Brussels Airport, gelegen op wandelafstand van station Diegem. Het hotel biedt een luchthavenshuttle waar we op onze vertrekdag gebruik van maakten. Dat verliep echter niet zoals gehoopt. De shuttle doet enkele hotels in de buurt aan, het onze als laatste. Gevolg: de bus zat propvol. Even kwam het tot een discussie met de chauffeur die beweerde dat het uur dat wij gekozen hadden een riskant uur is en dat we daarover ingelicht waren, wat niet zo was. Een andere bus was er niet dus bleef er geen andere optie dan een uur te wachten. We zouden zo zeker onze vlucht gemist hebben, dus propten we ons er nog ergens tussen. Uiteindelijk is het gelukt, maar ontspannen op reis vertrekken was het niet.

De eerste kennismaking met Aer Lingus was ook al niet erg positief. Ondanks dat we ‘s ochtends ruim op tijd waren in Brussels Airport, verscheen er al ‘Last call’ op het scherm tegen dat we aan de gate waren. Niet onze fout, noch die van de security, wel die van Aer Lingus die maar twee incheckbalies had voorzien voor véél mensen. Het vooraf inchecken was bovendien nutteloos gebleken toen we alle gegevens gewoon opnieuw moesten geven. Uiteraard duurt het dan lang. Uiteindelijk zouden we nog een kwartier in het vliegtuig moeten wachten aangezien veel mensen gewoon niet op tijd kónden zijn. Overigens een pluim voor Brussels Airport. Alle nodige stappen verliepen bijzonder vlot en efficiënt. Daar kunnen véél luchthavens nog iets van bijleren.

De eerste beelden van Ierland waren bijzonder grappig. De hele luchthaven leek groen te zijn: de vliegtuigen van Aer Lingus, de ‘slurven’, de bagagevrachtwagens, echt alles. Voordeel aan vliegen naar de V.S. via Dublin is echter vooral de Amerikaanse preclearance. Hier doorsta je alle controles die normaal gebeuren op de plaats waar je het eerst voet op Amerikaanse bodem zet. Zo maakten we meteen alweer kennis met het Amerikaanse controlecircus, maar dan al op Europese bodem. Tot vijf keer toe moesten we ons paspoort en onze boardingpass laten zien en de schoenen moesten uit om uiteindelijk… niet door een controle te moeten. De show was duidelijk weer begonnen. Het gesprekje bij de beambte verliep gelukkig gemoedelijk en daarna waren we officieel goedgekeurd door de V.S. om het land te betreden.

We hadden vier uur tijd tussen beide vluchten en op zich gaf dat gemoedsrust omdat een eventuele vertraging in Brussel zo opgevangen werd, maar anderzijds duurde het toch wel erg lang aangezien de preclearance vlotter verliep dan gedacht. En het beste moest nog komen: onze lange vlucht van 11 uur naar Los Angeles.

Met 20 minuten vertraging vertrokken we in Dublin voor onze langste vlucht ooit. We moeten het de Ieren wel nageven: ze doen dat niet slecht! Voor de eerste keer kregen we een vegetarische maaltijd die niet veganistisch was (andere maatschappijen denken dat iedere vegetariër ook veganist is) en werden we getrakteerd op een ijsje. Ook de pretzels en nog een smakelijke wrap ontbraken niet. En supertof: we kregen een menu met wanneer we wat konden verwachten. Heel handig! Kortom: eten en versnaperingen goedgekeurd en meer dan verwacht!

Aangekomen in LA moesten we dus niet meer langs de uitgebreide controles maar werden we als reizigers van domestic flights beschouwd waardoor we onmiddellijk de bagage konden ophalen, na zo’n verdomd lange vlucht erg welkom. De shuttle bracht ons naar het autoverhuurkantoor waar we onze slee konden ophalen en niet veel later zat Sofie achter het stuur op weg naar ons eerste hotel, van de ene vertraging in de andere. Welkom in LA, samen met Brussel en Antwerpen in de file-top-10 van de wereld. We voelden ons al snel weer thuis.

Groenland

De reis echt starten doen we morgen met de 19 achtbanen van Six Flags Magic Mountain.

1 reactie

Robin Peeters 16 juli 2017 at 11:37

Brussels Airport is echt stevig verbeterd met die nieuwe securitypost! Terugkeren van een land buiten de EU blijft wel een trage bedoening… Nu nog hopen dat die lelijke niet-Schengenpier snel wordt opgeknapt en dat er ook bij ons al een preclearance voor de VS komt (al zal dat op Schiphol sneller het geval zijn).

Veel plezier!!!

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer