Weer Op Weg
Blog California Los Angeles-Los Angeles Verenigde Staten

Pretentieloos genieten in San Diego

San Diego

De natuur hebben we voor deze reis definitief vaarwel gezegd, nu is het tijd voor de drukte van de steden en pretparken deel twee. Vandaag stond San Diego op het programma.

San Diego is een stad die we de vorige reizen niet hebben aangedaan omdat ze te ver uit de richting lag. Voor deze reis waren we wel bereid een ommetje te maken en het was een bijzonder aangename ervaring, een beetje onverwacht.

Ons hotel bevond zich in Chula Vista, ten zuiden van downtown, op twee minuutjes wandelen van de trolley zoals ze dat hier noemen. Wij verstaan er een sneltram onder. Een dagkaart kost vijf dollar per persoon, geen geld eigenlijk. Op twintig minuutjes stonden we downtown maar we stapten over op de volgende lijn om eerst Old Town te bezoeken.

Old Town

De eerste nederzetting van Europeanen in California was in San Diego, meer bepaald Old Town. Tegenwoordig is het officieel een State Park maar het is ook een beetje een tourist trap, al vonden we het er wel gezellig. Het voelt een beetje aan als het Amerikaanse Bokrijk: de originele gebouwen zijn gerestaureerd of opnieuw opgebouwd zodat je een goed beeld krijgt van hoe het er was. Aan de rand van Old Town bevinden zich nog kleine dorpachtige gebiedjes die bijzonder sfeervol zijn. De Mexicaanse invloeden zijn nooit ver weg.

Little Italy en de bayside

Iets over de middag namen we opnieuw de trolley richting centrum en stapten we uit aan Little Italy. Het klinkt gezellig, maar dat is het eigenlijk niet echt. Het stikt er wel van de Italiaanse restaurantjes, maar een gezellige stadswijk kan je het niet noemen. Daardoor kregen we het gevoel dat San Diego niet ons ding zou zijn, maar dat veranderde toen we richting baai wandelden en aan een park aan het stadhuis uitkwamen. Hier zijn we een dik half uur gaan zitten aan een sfeervolle waterpartij die duidelijk bedoeld is om erin te gaan. Hier hebben we onze boterhammetjes opgegeten.

Vervolgens wandelden we aan de bayside van noord naar zuid waar we zo goed als de rest van de dag gespendeerd hebben. De ene gezellige plek volgde de andere op. Onderweg passeerden we o.a. de USS Midway, een gigantisch groot vliegdekschip met vliegtuigen aan boord. San Diego is een belangrijke Navy-basis.

Seaport Village was weer een bijzonder gezellig stukje stad aan het water, met heel wat kleine winkeltjes, terrasjes, restaurantjes en live entertainment. Verrassend tof! Ook in het Embarcadero-park spendeerden we wat tijd.

Gaslamp Quarter

Als laatste wandelden we nog naar het Gaslamp Quarter, het hypercentrum van de stad en de oudste wijk, Old Town niet meegerekend. We hebben enkel Fifth Avenue afgewandeld, maar ook deze wijk was erg aangenaam om door te wandelen. Je vindt er veel restaurantjes en winkels. Grenzend aan Fifth Avenue ontdekten we nog Horton Plaza, alweer een gezellige plek in de stad, met water! Afsluiten deden we met een etentje in Hard Rock Cafe San Diego.

Rond 18u wandelden we terug naar de trolley waarin we nog een gezellige babbel hadden met een sympathieke Mexicano-Amerikaan die dacht dat we Duits spraken. De man miste erdoor zijn halte en stapte bij onze halte af om dan weer terug te keren met de volgende trolley.

Byebye San Diego

Rond 19u was het tijd om San Diego definitief achter ons te laten en vatten we de tocht naar Los Angeles aan. Normaal zou die iets meer dan twee uur duren maar de gps gaf een vertraging van zo’n half uur aan. Uiteindelijk bleken de files rond LA helemaal opgelost tegen dat we er waren en arriveerden we netjes om 21u12 aan ons voorlaatste hotel, vlakbij Hollywood en de Universal Studios. Tussen beide steden konden we handig gebruik maken van de carpool lane, een rijstrook voor auto’s met minstens twee passagiers. Zo konden we vertragingen vlot passeren en die strook reed gewoon veel aangenamer omdat ze geïsoleerd ligt van de andere rijstroken waar de Amerikaanse chauffeurs hun gevaarlijke ding konden doen. Kortom, we hebben het verkeer in en rond San Diego en LA voorlopig overleefd.

Onze mening

San Diego heeft ons aangenaam verrast. We verwachtten er weinig van, maar de stad heeft voldoende gezellige plekjes om je een dag te amuseren. Dit geldt dan enkel voor de stad zelf, want net buiten het centrum is er nog veel meer te doen, zoals SeaWorld en de wereldberoemde San Diego Zoo. Het is geen New York, Chicago of San Francisco, maar het zet zich duidelijk boven steden als Miami, Denver, Salt Lake City of Phoenix. Kortom: een erg leuke stad!

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer