Weer Op Weg
Blog California Los Angeles-Los Angeles Verenigde Staten

Universal Studios Hollywood

De laatste dagen van onze fantastische reis vullen we in zoals we gestart zijn: met pretparken. Vandaag was Universal Studios Hollywood aan de beurt.

[dropcap]O[/dropcap]ns hotel lag op slechts een kwartiertje rijden van de gate en dus stonden we vrij snel aan de poort. Omdat het druk zou worden, hadden we de wekker op een hallucinante 6u15 gezet. Normaal zou dat geen probleem zijn, maar aan het eind van een vermoeiende reis is dat toch niet evident. Achteraf zou trouwens blijken dat dat nergens voor nodig was dankzij de single riders.

Goed op tijd kwamen we aan in Universal City en kon de dag beginnen. Als eerste liepen we naar Hogsmeade omdat we na Orlando vorig jaar wel erg benieuwd waren hoe de Hollywood-versie zou zijn.

Lees verder onder de foto’s.

Hogsmeade en The Forbidden Journey

Wat al direct opvalt is dat de sfeer toch helemaal anders is dan in Orlando. In Hollywood sta je vrij abrupt in Hogsmeade waar je er in Orlando nog een eindje naar toe moet stappen. De context waarin de themazone ligt in Orlando is dan ook vele malen imposanter. We hadden ook de indruk dat deze versie iets kleiner is.

De wachttijd voor The Forbidden Journey stond op een half uur, maar wij besloten meteen voor de ‘single riders’-rij te gaan zodat we onmiddellijk konden instappen. De lockerruimte is alvast even krap en hectisch als in Orlando, jammer dat ze daar hier niets aan gedaan hebben. De rit zelf is zo goed als identiek, al zijn er verschilpunten in het nadeel van deze versie. De techniek is veel beter zichtbaar en soms word je zelfs gedwongen ernaar te kijken omdat er even niks anders te zien is. Wellicht heeft dat met afstelling te maken. De draak spuwt minder vervaarlijk en het dementoreffect van Orlando is hier helemaal afwezig. Jammer, maar uiteraard blijft dit een topattractie van wereldniveau. Combinatie techniek/thema moet ik zelfs nog een betere tegenkomen.

Sinds enkele weken heeft Universal hier ook een avondshow met projecties op het kasteel Hogwarts. De er zijn er vier gepland op de avond. Je kan het eigenlijk maar amper een show noemen: hij duurt slechts iets meer dan drie minuten en Disney heeft al aangetoond dat je met dergelijke techniek veel meer kan. Maar goed, het is toch iets om je dag mee af te sluiten.

Lees verder onder de foto’s.

Vervolgens was de Studio Tram Tour nog een attractie die we echt nog eens wilden doen, de rest was zo belangrijk niet omdat het kopieën zijn van de attracties die in Orlando te vinden zijn. In de Studio Tram Tour word je meegenomen op een tocht doorheen de echte Universal-filmstudio’s, gecombineerd met attractie-achtige tussenstops. Je bent een uur onderweg. Sinds dit jaar is een een ‘The Fast and The Furious’-onderdeel aan toegevoegd, wat mij betreft niet meer dan King Kong in een ander jasje. Geen meerwaarde dus. De rol van Jimmy Fallon is trouwens ook stevig beperkt tegenover zes jaar geleden hadden we de indruk.

Lees verder onder de foto’s.

In de rest van het park deden we nog The Mummy, Transformers en de attractie rond de Minions (uiteraard). Hier in Hollywood hebben ze er trouwens een toffe kinderthemazone rond gebouwd. Naar Jurassic Park hebben we alleen maar gekeken omdat we niet echt zin hadden om doorweekt te zijn. In Orlando hebben ze nog Popeye om die rol op te nemen, hier zetten ze duidelijk in op Jurassic Park om die laatste centimeter toch maar nat te krijgen.

Lees verder onder de foto’s.

Onze mening

De Universal Studios Hollywood zijn toch geen goed vergelijkingsmateriaal met wat Universal in Orlando heeft neergezet. Wij houden eigenlijk niet zo erg van dit park, ook al staan er attracties van wereldklasse en is de Studio Tram Tour heel leuk. Het park mist sfeer en uitstraling en het is op veel plaatsen gewoon te krap voor de massa mensen. Met Harry Potter is er natuurlijk wel een themazone bijgekomen die op zich wel de moeite is, al misten wij ‘deel 2’, Diagon Alley met als verbinding de echt rijdende Hogwarts Express, wel enorm. Als je van plan bent nog naar Orlando te gaan of je bent er pas geweest, dan kan je Hollywood wat ons betreft overslaan.

 

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer