Weer Op Weg
Blog California Los Angeles-Los Angeles Verenigde Staten

Six Flags Magic Mountain

Na de lange en vermoeiende reis gisteren volgde een behoorlijke nacht, al waren we vroeger wakker dan voorzien. Six Flags Magic Mountain stond op het programma en omwille van de vermoeidheid en de angst om weer in een volgepropt park terecht te komen zoals zes jaar geleden deed ons vertrekken met gemengde gevoelens.

[dropcap]A[/dropcap]lvorens naar het park te rijden stopten we in de Walmart voor onze eerste boodschappen, waaronder een foam cooler om wat dingen fris te houden wanneer we de rest van onze reis in de woestijn verderzetten. In de Walmart zag een medewerker dat we aan het zoeken waren en sprak ons spontaan aan. Hij begeleidde ons naar de correcte afdeling. Even later zag hij dat we weer iets aan het zoeken waren dus snelde hij weer ter hulp. Hij stelde zich kort voor en bood verdere hulp aan. En het zijn precies die dingen die maken dat we hier zo graag zijn.

If you need anything, my name is Henry!

Iets over 10 stonden we op de parking van een van ‘s werelds meest iconische pretparken: Six Flags Magic Mountain. We hadden de indruk dat het doemscenario van zes jaar geleden niet aan de orde was en dat werd later bevestigd. In plaats van twee uur of meer aan te schuiven per attractie was het op veel plaatsen gewoon direct instappen, en dat een dag lang. De dure Flashpass, de voorkruippas, was dus helemaal niet nodig.

Six Flags Magic Mountain is een behoorlijk groen park dat op en rond een berg gebouwd is, wat spectaculaire uitzichten oplevert. Het telt 19 achtbanen en is daarmee de absolute wereldkampioen. In principe mag het zich dus ‘Rollercoaster Capital of the World’ noemen, maar die titel heeft Cedar Point in Ohio zich toegeëigend waardoor ze hier in Valencia zichzelf dan maar ‘Thrill Capital of the World’ noemen.

Lees verder onder de foto’s.

Eenmaal de security en ticketcontrole gepasseerd werd het echt duidelijk: dit wordt een rustige dag. Dat werd bevestigd toen we bij Full Throttle kwamen: wachttijd 5 minuten. Deze gelanceerde achtbaan van Premier Rides stelde niet teleur. Wat een tof ding is dat! Een absolute aanwinst voor dit park.

Lees verder onder de foto’s.

Bij Tatsu, de flying coaster, konden we meteen instappen. Wachttijd: 0 minuten. Vorig jaar nog Manta gedaan in SeaWorld Orlando, nu Tatsu en dus de vergelijking was snel gemaakt: voor mij is Tatsu de leukste flying. Sofie verkiest nog net Manta.

Lees verder onder de foto’s.

Toen we uit Tatsu kwamen, was de meest iconische achtbaan van het park geopend: X2. Deze bijzonder vreemde achtbaan van Arrow is spectaculair en zou fantastisch zijn mits voldoende soepelheid, maar naar het einde toe wordt hij net te ruw. De onride muziek in combinatie met de lifthill (ze weten de spanning serieus op te bouwen) en de first drop zijn echter van absoluut wereldniveau. In mijn herinneringen was X2 wel een pak ruwer dan hoe ik hem nu ervaarde. Omdat dit nog steeds een erg populaire baan is, hebben we hier het langst gewacht van de hele dag: een klein half uur.

Lees verder onder de foto’s.

We liepen de berg op richting Superman: Escape from Krypton. Waar we hier zes jaar geleden meer dan twee uur voor moesten aanschuiven, konden we nu ook hier direct instappen. De dubbele baan is een goede 125 meter hoog en haalt een snelheid tot 160 kilometer per uur. De rit is kort maar erg krachtig. Nog steeds een topper voor dit park!

Lees verder onder de foto.

Riddler’s Revenge, een achtbaan waarin je rechtstaat i.p.v. zit, fonkelde in nieuwe kleurtjes. Ik herinnerde me de baan als niet zo leuk en dat werd nu bevestigd. Zijn statistieken zijn wel indrukwekkend maar het rechtopstaan voegt voor ons weinig toe. Fijne bijkomstigheid: ook hier moesten we niet lang wachten, de volle tien minuten.

Gisteravond nog opende ‘Justice Leage: Battle for Metropolis’, een interactieve darkride die zich zou moeten meten met attracties die Universal en Disney presenteren. Toegegeven: het is een leuke attractie met enkele verrassende elementen, maar het niveau van bovengenoemde concurrenten haalt het toch niet.

‘Lex Luthor: Drop of Doom’ is met zijn 120 meter hoog de op een na hoogste vrijevaltoren ter wereld en dat deed de stress bij mij serieus toenemen. Ik heb het niet zo voor die dingen waarin je op een klein stoeltje met een beperkte beugel hoog boven de grond hangt te bengelen. Op die hoogte wiebelde de hele constructie zelfs wat de stress geen deugd deed. Uiteindelijk viel het allemaal best mee. Het bijzondere is dat deze attractie de toren deelt met Superman: Escape from Krypton.

Na Full Trottle, de darkride en de Drop of Doom hadden we nog één nieuwigheid t.o.v. 2011 te gaan: Twisted Colossus. Toen doopten we deze baan nog ‘Bompa: The Ride’, nu heeft Rocky Mountain Construction hier een fantastische ervaring van gemaakt. De eerste rit is het racen niet gelukt, de tweede wel en dat leverde een serieuze meerwaarde op. Een absolute topper!

Goliath, de hypercoaster van het park, was de laatste achtbaan die we echt nog eens wilden doen. Ook hier konden we direct instappen en genoten we van de soepelheid en gezapigheid van de rit. In 2000 was dit ongetwijfeld een spectaculaire attractie, nu is het een van de rustigste achtbanen van het park, om maar even aan te tonen wat voor park dit is.

Lees verder onder de foto’s.

Na Goliath begonnen we aan een tweede rondje en voegden we nog Apocalypse, Scream en nog een tweede ritje op Twisted Colossus en Full Throttle aan onze lijst toe. Een aantal banen hebben we dus bewust niet meer gedaan omdat we van in 2011 wisten dat ze niet zo de moeite waren.

Onze mening

Vriend of vijand moet bekennen dat Six Flags Magic Mountain een begrip is in de pretparkwereld. Het park beschikt over een van de meest indrukwekkende skylines en heeft ook nog eens een imposante ligging. Tel daarbij veel achtbanen met een hoge herhalingsfactor (in tegenstelling tot Cedar Point, zo vinden wij) en je hebt een toppark. Dat we deze dag mochten beleven zonder drukte draagt uiteraard ook bij tot de totaalbeleving. We moeten er wel bij zeggen dat het een erg luid park blijft waar je niet heen moet voor rust. Daar gaat het hier niet om. Ook is het een bijzonder duur park. Tickets en eten en drinken doen je pretparkdagje financieel geen deugd. Maar goed, je loopt in Six Flags Magic Mountain! Tot slot nog dit, en Efteling, lees je mee: het park sluit om 21u en de wachtrijen blijven open tot 21u. Fantastisch, toch? We hebben er een schitterende dag opzitten. De reis had niet beter kunnen beginnen.

Morgen hebben we een eerste lange rit voor de boeg naar een ander pretpark: Las Vegas!

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer