Weer Op Weg
Actueel Europa Oostenrijk

Melbourne niet langer meest leefbare stad ter wereld

Ieder jaar publiceert The Economist een lijstje met meest leefbare steden ter wereld. Sinds lange tijd is dat niet meer Melbourne.

Jaarlijks onderzoekt The Economist 140 steden op vlak van politieke en sociale stabiliteit, infrastructuur, onderwijs, cultuur en toegang tot sociale zekerheid. Die factoren leiden tot een leefbaarheidsscore. Zeven jaar lang stond de Australische stad Melbourne aan de top maar nu moet het die plaats afstaan aan de Oostenrijkse hoofdstad Wenen.

Wenen is de eerste Europese hoofdstad ooit die de lijst aanvoert. De stad stond al enkele jaren in de top tien maar o.a. door een dalend criminaliteitscijfer wist ze nu de eerste plaats te veroveren. De enige andere Europese hoofdstad in de top tien is Kopenhagen, op de negende plaats.

Opvallend is dat dit jaar twee Japanse steden de top tien binnen duiken: Osaka op plaats drie en Tokio op plaats zeven dat die positie wel deelt met Toronto in Canada. De overige posities zijn allemaal voor Canadese en Australische steden.

De top tien:

1. Wenen, Oostenrijk
2. Melbourne, Australië
3. Osaka, Japan
4. Calgary, Canada
5. Sydney, Australië
6. Vancouver, Canada
7. Toronto, Canada
7. Tokio, Japan
9. Kopenhagen, Denemarken
10. Adelaide, Australië

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer