Weer Op Weg
Actueel Utah Verenigde Staten

Populaire wandeling Angels Landing voor onbepaalde tijd ontoegankelijk

Wie een tripje naar de V.S. gepland heeft en Zion National Park in Utah op het programma heeft staan zou wel eens teleurgesteld kunnen raken doordat verschillende wandelpaden ontoegankelijk zijn.

Midden juli werd Zion National Park getroffen door noodweer met vallende rotsblokken als gevolg. Er vielen geen gewonden maar de schade heeft wel consequenties voor wie wandelingen gepland had in het park.

De belangrijkste route die voorlopig nog steeds ontoegankelijk is, is Angels Landing, een avontuurlijke wandeling die leidt naar mooie uitzichten. Door vallende rotsen is er op het wandelpad in Refrigerator Canyon, op weg naar o.a. Angels Landing, een gapend gat ontstaan van meer dan vijf meter breed waardoor de stabiliteit niet meer gegarandeerd kan worden. Ingenieurs en medewerkers van het National Park doen er alles aan om de route zo snel mogelijk weer open te krijgen, maar positieve vooruitzichten zijn er vooralsnog niet. Het is mogelijk dat de route nog enkele maanden ontoegankelijk zal zijn.

Andere routes die getroffen waren zijn o.a. de Upper Emerald Pools en de Kayenta Trail. Ga je naar Zion National Park de komende maanden? Check dan de website van de National Parks Service voor de laatste updates.

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer