Weer Op Weg
Blog Denver-Las Vegas Noord-Amerika Utah Verenigde Staten

Zion NP

Dat het vooruitgaat wisten we al langer en dus zijn we inmiddels al in het zevende en laatste NP van de reis beland: Zion NP.

[dropcap]N[/dropcap]a een korte rit (zo’n uur en een kwart) kwamen we aan aan de ingang tot het park. Daarop volgde een mooie rit richting visitor center. Onderweg, tussen 2 tunnels, maakten we nog een wandeling van ongeveer een uur naar een prachtig uitkijkpunt waar we een eerste indruk kregen van de pracht van de canyon. Zion Canyon oogt erg paradijselijk: de rotsen zijn bovenaan recht, gaan dan over in een zachte helling en in het dal is het erg groen. Watervallen maken het feeëriek plaatje compleet.

Na de eerste trail reden we door naar Springdale, waar ons prachtig hotel Majestic View Lodge ligt. Na ingechecked te hebben namen we de gratis shuttle tot aan het visitor center en van daar stapten we over op de shuttle die de canyon inrijdt. Auto’s mogen in de zomer niet door wegens te druk, dus ben je verplicht de shuttle te nemen. Overigens is dat systeem weer prima geregeld: nooit moet je lang wachten en de capaciteit is ruim voldoende.

Op het programma stond de Emerald Pool trail, een wandeling die ons langs 3 pools zou brengen met als afsluiter de Upper Pool waar een indrukwekkende waterval zich in stort. Op weg naar het beginpunt werd het al duidelijk: de hitte in Zion had gezorgd voor een stevig onweer. Bij aankomst aan het startpunt waren we genoodzaakt een uur te wachten voor het onweer min of meer op voldoende grote afstand was. Het regende nog steeds, maar we besloten toch aan de wandeling te beginnen. Na een uurtje was het uiteindelijk droog. De serieuze regenval had ervoor gezorgd dat de wandeling nog mooiere plaatjes opleverde want de in de zomer anders vrij droge watervallen waren nu serieuze exemplaren geworden. Op de terugweg moesten we zelfs langs een in een rivier veranderd wandelpad aan de overkant van het stromend water geraken en dat was een heuse expeditie!

De eerste wandeling in Zion NP was alvast geslaagd. De canyon is prachtig en dus gaan we ze morgen nog meer verkennen. Waarschijnlijk doen we morgen de Angels Landing trail: de mooiste trail van Zion maar tegelijk ook wellicht de gevaarlijkste omwille van de grote hoogte en het gebrek aan wandelpaden. Als er morgen geen blogbericht volgt, werkt ofwel de internetconnectie niet meer ofwel zijn we alle vier naar beneden gestort…

Overigens dank aan al wie me op de een of andere manier felicitaties heeft overgemaakt. Verjaren in Zion is toch net weer eens iets anders dan in België.

1 reactie

papa van geert 25 juli 2010 at 16:01

Als wij morgen geen blogbericht meer zien dan is dat hetzelfde als geen krant die dag of een café zonder bier zou Bobbejaan zingen.Vandaag stond er een filmpje op internet van een vrouw die van dichtbij een bizon wou filmen en erdoor aangevallen werd.Amai zeg,was die getapiseerd met blauwe plekken. We zijn er bijna zeker van dat het op dezelfde parking is geweest waar jullie eens geparkeerd stonden in yellowstone NP.Zo zie je maar hé.Groetjes en hopelijk tot morgen.

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer