Weer Op Weg
Blog Denver-Las Vegas Nevada Noord-Amerika Verenigde Staten

Las Vegas

Ludwig en Jeroen zijn vannacht het ‘Las Vegiaanse’ uitgaansleven gaan verkennen dus besloten we deze dag apart in te vullen. Ik kan dus alleen beschrijven wat Sofie en ik gedaan hebben.

[dropcap]V[/dropcap]andaag zijn we voor het eerst deze reis wat later opgestaan. Iets over 8 waren we uit de veren om na een verfrissende douche naar het ontbijt te gaan. 15 dollar is op zich al niet te veel voor een buffet maar mijn God, toen we het buffet zagen viel onze mond open van verbazing: dit is het grootste buffet uit onze reisgeschiedenis en ik denk niet dat we ooit nog groter gaan tegenkomen. Je bedenkt het en het lag er netjes op propere schotels te wachten om opgegeten te worden. Het is voor mij dan ook de allereerste keer dat ik volledig warm ontbijt zonder ook maar één ontbijtgraan of melk aan te raken. Absoluut een topper, Planet Hollywood! Achteraf lazen we dat het buffet (zowel ontbijt als lunch en avondeten) verkozen is tot beste van de hele strip.

Na het overweldigende ontbijt begonnen we aan Stripwandeling deel 2: ten noorden van ons hotel. Alle hotels omschrijven ga ik niet doen want dan ben ik nog een uur bezig, in ieder geval hebben we deze hotels verkend: Paris Las Vegas, The Venetian, Sahara en Caesars Palace. Van al deze hotels zijn Paris Las Vegas en The Venetian een bezoek het meest waard.

Ik wilde absoluut Speed The Ride doen, een achtbaan van het hotel Sahara en dus wandelden we heel de Strip af tot aan de Stratosphere. Jeetje, wat viel die afstand tegen. Bovendien is het gebied waar de Stratosphere, Sahara en Circus Circus liggen absoluut niet aangenaam. Maar goed, het einddoel kwam in zicht. Na 10 dollar betaald te hebben stapten we eindelijk in Speed The Ride. De rit is erg leuk maar véél te kort voor 10 dollar. Vooral de versnelling die plots komt tijdens de rit is verrassend. Ik ben blij dat ik deze rollercoaster gedaan heb, maar een tweede keer zal ik hem toch niet doen wegens te kort en te duur.

De Stratosphere hebben we links laten liggen, ook omwille van de kostprijs. Als je de toren op wil en een attractie wil doen, ben je al snel meer dan 20 dollar kwijt en dat vind ik echt de moeite niet.

Omdat de wandeling helemaal tot aan Sahara zo lang was, besloten we daar de monorail te nemen tot aan Caesars Palace. Opnieuw was de prijs erg pittig: een enkel ritje met de monorail kost je 5 dollar. Nu goed, we hoefden de afstand tenminste niet meer te voet te doen in de verzengende hitte. Je kan het hittegevoel het best vergelijken met de hete lucht die uit een oven komt wanneer je hem juist opendoet. En toch vind ik de krukdroge hitte hier beter te verdragen dan de erg vochtige, subtropische hitte van Florida.

We stapten af aan Caesars Palace om daar nog eens te gaan kijken en daarna hielden we halt aan de Bellagio voor de indrukwekkende fonteinshow. We beëindigden dit deel van de dag met een duik in het zwembad van ons hotel.

Vanavond gaan we nog iets eten en daarna wellicht nog wat op de slots spelen. Tot nu toe hebben we nog maar 15 dollar verkwanseld dus daar kan zeker nog wat bij.

Ik zei het gisteren al: Las Vegas is een vreemde stad maar het is wel leuk voor enkele dagen. Voorts is gebleken dat je best centraal op de Strip kan zitten. Planet Hollywood is de perfecte uitvalsbasis. Wie nog naar Las Vegas gaat: kies niet voor Circus Circus, Sahara of Stratosphere. Die hotels liggen te ver weg van waar het allemaal gebeurt. Voorts kan je hier in Vegas álles, maar het kost geld en vaak niet weinig. Ik denk dat we hier in Vegas op 3 dagen uitgeven wat we elders deze reis op een hele week hebben uitgegeven. En dan zijn we niet eens kwistig…

Aangezien internet hier betalend is (zie wat ik hierboven schreef), beëindig ik met dit bericht de blog van deze roadtrip, alleszins vanuit de V.S. Morgen gaan we nog wat rondhangen op en rond de Strip en dan pakken we onze koffers. Rond 8u donderdagmorgen stijgen we hier op en vrijdag landen we rond 7u45 in Brussel.

Hopelijk tot snel in België!

3 reacties

Dimitri Vanderhaeghe 28 juli 2010 at 07:01

Dat is ook wat mijn eerste indruk was van Las Vegas: het allereerste buffet dat ik daar zag was immens en supercheap!
Verder is de stratosphere tower best de moeite voor 20 dollar: Insanity the ride maakt dat echt goed, en het uitzicht over Las Vegas en de woestijn is adembenemend.
Ik wist ook niet dat die monorail betalend was: ik heb die daar gratis kunnen nemen 🙂
Vergeet ook niet Freemont street te doen: de bakermat van Las Vegas waar het allemaal begon. Elke avond om 20u is daar een lichtshow.
Geniet van Sin City en weet dat die automaten zo ontworpen zijn om alleen maar winst te maken (voor het casino dan ;-))
Goeie terugvlucht.

Johannes 28 juli 2010 at 12:50

Fantastische blog, Geert! Ik heb jullie me plezier gevolgd! En ge hebt mij schrik doen krijgen voor dieje Angels Landing Trail. 🙁 Waarvoor dank. 😀

Goeie reis terug!

Johannes

papa van geert 28 juli 2010 at 12:53

Het zit er zo goed als op.Bedankt voor de keigoeie reisverhalen, geaccentueerd door de ad rem foto's.
Goeie reis terug naar het land van Albert de II en groetjes aan sofie ,Ludwig en Jeroen voor het aangename gezelschap.
Mama en papa.

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer