Weer Op Weg
Blog Denver-Las Vegas Noord-Amerika Utah Verenigde Staten

Bryce Canyon NP

Rond 9u vertrokken we in Moab richting Bryce Canyon. Het zou de laatste lange tocht van de reis worden. Iets over 2 kwamen we aan in Ruby’s Inn, een van de weinige hotels in de buurt van Bryce. Daardoor is het een heel resort geworden met alle voorzieningen die je je maar kan inbeelden. Dit hotel is wat ons betreft een van de betere tot nu toe, dus klagen doen we zeker niet.

[dropcap]T[/dropcap]egen 15u vertrokken we dan naar Bryce Canyon, het NP dat op een kleine 10 minuten van het hotel ligt. We besloten de vele adviezen te volgen en eerst helemaal tot het meest zuidelijke puntje van het park te rijden, zo’n 29 km vanaf de ingang. Vanaf daar konden we dan telkens stoppen bij de vele uitzichtspunten over de Canyon. De eerste kennismaking met Bryce was niet bepaald positief. Na de 5 andere parken die we al gezien hadden, hadden we hier een gevoel van ‘is het dit nu waar iedereen zo enthousiast over is’? Voor ons stelde het dus niet zo veel voor op het eerste gezicht. Tot we aan Bryce Point kwamen. Hier kregen we een prachtig zicht op het Amphitheater en de ontelbare hoodoos die zo kenmerkend zijn voor Bryce. Hier werd de schoonheid van de canyon pas echt duidelijk.

Vandaag hielden we het enkel bij de uitzichtspunten. Morgen dalen we af in de canyon voor een paar stevige wandelingen. Het weer is hier voor mij trouwens weer wat draaglijker: met zo’n 26°C is het hier ideaal om te wandelen. Alleen is het uitkijken voor de nodige onweersbuien.

1 reactie

papa van geert 23 juli 2010 at 08:17

De mooiste foto-uitgezonderd die waar jullie staan op te pronken natuurlijk- lijkt mij toch die van de zwarte roofvogel:statig lijkt hij met zijn ogen als verrekijkers zijn imperium af te tasten op zoek naar een mals brokje.Wat mij wel opvalt is dat er in deze dorre gebieden weinig dieren gespot zijn zoals slangen,adders, schorpioenen en andere van dat huiverig gedoen of vergis ik mij?
Voor de rest alles kits hier. Groetjes van mama en van mijzelf.Doei !

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer