Weer Op Weg
Blog Denver-Las Vegas Noord-Amerika Utah Verenigde Staten

Salt Lake City

Salt Lake City is de hoofdstad van Utah en de tweede grote stad op onze weg. Net zoals Denver gaat het om een middelgrote stad. Denver was al geen hoogvlieger qua bezienswaardigheden, Salt Lake City is dat nog veel minder. Sterker nog: het is een vrij saaie stad. Misschien ligt dat ook aan het feit dat het zondag was en downtown daarmee zo goed als uitgestorven was maar anderzijds hebben we niet de indruk dat er anders meer leven in de brouwerij zou zijn.

In feite werd ons dat bevestigd toen een van onze gidsen, waarover later meer, ons vertelde dat downtown Salt Lake City de laatste jaren meer en meer verlaten wordt waardoor het niet veel meer te bieden heeft. Maar toen was er de Mormoonse kerk…

Salt Lake City is het wereldcentrum van de Mormoonse kerk en dat merk je op alle vlak. Zo goed als het hele centrum, ‘downtown’ wordt gedomineerd door de Mormonen. Op en langs Temple Square liggen grote gebouwen allemaal ten dienste van de kerk. Daaruit bleek al snel dat men blijkbaar in het geld zwemt.

Toen we arriveerden op Temple Square werden we meteen aangesproken door een Japanse zuster. Zij regelde voor ons een Nederlandstalige gids, Sister Slingerland, afkomstig uit het Nederlandse Dordrecht. Zij leidde ons op sympathieke wijze rond op Temple Square en in de gebouwen van de Mormoonse kerk. Alleen in de temple zelf, een indrukwekkend kerkgebouw, mochten we niet komen. Ook sisters uit Zwitserland en Canada spraken ons aan.

Aan de overkant van Temple Square bevindt zich een gigantisch gebouw, ook al neergezet door en voor de Mormoonse kerk: het Conference Center. Dit gebouw herbergt een conferentiezaal met maar liefst 21.000 zitjes die regelmatig allemaal bezet zijn. Daarmee is deze zaal de grootste religieuze zaal ter wereld. Op het dak zijn tuinen aangelegd zodat de bewoners van de torens rondom niet op een lelijk dak moeten kijken. Om maar even duidelijk te maken waar we het over hebben he… Toen bleek dat downtown Salt Lake City aan het leeglopen was, besliste de Mormoonse kerk een gebied van 3 blokken in de stad op te kopen waar het nu nieuwe woontorens en een gigantisch winkelcentrum op bouwt om het weer leven in te blazen. Waar ze het geld halen is ons een raadsel…

Na het bezoek aan Temple Square gingen we verder de stad in langs het Capitol State Building van Utah. Vermits het inmiddels een ‘aangename’ 41°C was geworden, zochten we een terrasje op om daarna naar de gezellige shopping mall te gaan waar we nog wat rondgekuierd hebben.

We besloten de dag met een etentje in een behoorlijk saaie T.G.I. Friday’s 6 km buiten het centrum.

Onze mening

Zoals gezegd: Salt Lake City is niet de meest boeiende stad. We hadden ook maar één dagje gepland en dat is in principe nog een halve dag te veel. De stad voelt behoorlijk doods aan en heeft bijzonder weinig te bieden. Het is dan ook geen bestemming waar je geweest moet zijn.

2 reacties

Wouter 20 juli 2010 at 21:26

Tuurlijk is het daar saai, mormonen liggen onder meer dan één sloef! 😉

Robin 31 juli 2010 at 11:23

Keileuk seg dat er gewoon een Nederlandse zuster werd gezocht. Sister Slingerland nog wel! :p Jammer wel dat het allemaal wat tegenviel…

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer