Weer Op Weg
Blog Denver-Las Vegas Noord-Amerika Utah Verenigde Staten

Bryce Canyon NP

Gisteren maakten we kennis met Bryce Canyon van bovenuit, vandaag daalden we echt in de canyon af. We deden 5 trails: Navajo en Queens Garden (4,6 km), Navajo en Peekaboo (8,8 km) en Tower Bridge (4,8 km) goed voor zo’n 18 km aan wandelingen en dat bijna voortdurend met serieuze hoogteverschillen. Het waren op de Tower Bridge Trail na stuk voor stuk prachtige wandelingen maar behoorlijk inspannend.

[dropcap]V[/dropcap]andaag is gebleken dat Bryce Canyon een echt pareltje is. Het NP is niet zo heel groot, zeker niet als je weet dat de schatten van het park allemaal in het Amphitheater liggen. Op zich is het park erg goed te doen in één dag. De hele rit naar het meest zuidelijke puntje is in principe niet nodig aangezien er daar niet erg veel te zien is. Bryce Point, Sunrise Point en Sunset Point, de uitkijkpunten vlakbij het visitor center zijn wel de moeite waard en uiteraard ook de trails in het Amphitheater. De Navajo Trail, Queens Trail en Peekaboo Trail zijn stuk voor stuk de moeite waard, de Tower Bridge Trail mag gerust geschrapt worden.

We zijn alle 4 erg onder de indruk van Bryce Canyon. Wat landschap betreft is het ongetwijfeld het mooiste dat we op onze reis gezien hebben tot nu toe. Morgen maken we ons klaar voor het laatste NP van de reis: Zion NP en daarmee komen we alweer een stuk dichter bij ons einddoel, Las Vegas. De laatste dollars worden stilaan al verzameld om alle remmen los te gooien in de woestijnstad van Nevada.

3 reacties

Rita 24 juli 2010 at 19:50

Proficiat Geert, da zal trakteren worden na Amerika en niet op nen bokaal cola maar op een glaasje cava, sangria, pina colada…..
Wij hebben ook genoten van een mini plaatselijke vakantie met toch een stralend zonnetje. Morgen misschien eens naar de gentse feesten. De groeten aan allen en maak er nog een leuke laatste week van! En Sofie je ziet er stralend uit op de foto's moest da zeggen van poetie en hij heeft nog gelijk ook! Dikke knuffel!

Sofie 25 juli 2010 at 05:50

Alé, merci poetie en moetie :)! Ik had vandaag tijdens de autorit heel efkes bereik met de gsm, direct smsje getypt, maar 't was al snel weer gedaan met de leut.. Ik laat mij dus bijna nie horen omdat ik hier constant zonder bereik zit i.. We zitten hier elken dag opnieuw in the middle of nowhere, maar 't is er wel telkens heel schoon :).. En ge moet ulder geen zorgen maken: ik vertel nog wel genoeg over een weekske ;)! Dikke knuffel!

Robin 31 juli 2010 at 11:38

Ik heb echt keihard gelachen met de Peekaboo Trail 😉 't Zal aan mij liggen :p

Weeral knappe en indrukwekkende beelden!

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer