Weer Op Weg
Blog Denver-Las Vegas Noord-Amerika Verenigde Staten Wyoming

Yellowstone NP

We ontwaakten in een zonovergoten Yellowstone maar in de cabin was het om te bevriezen. Zonder twijfel hebben de temperaturen vannacht geflirt met het vriespunt. Het is weer eens wat anders op een zomerreis…

[dropcap]N[/dropcap]a het ontbijt dat we nuttigden in de cabin laadden we de wagen weer in en reden we naar de north rim van de Grand Canyon of the Yellowstone. Daar maakten we nog enkele korte wandelingen die telkens leidden naar andere uitkijkpunten over de watervallen en de canyon. Aan het begin van één trail stond een duidelijk waarschuwingsbord: dit is berengebied en onze veiligheid kon niet gegarandeerd worden. Vol spanning stapten we door de wouden maar geen enkele teddy kruiste onze weg. Geen getreur, we hadden nog een hele dag om te zoeken naar een beer…

Nadat we de north rim, en daarmee alles rond de watervallen van Canyon, gezien hadden, reden we verder naar Mammoth Hot Springs, de volgende bijzondere plaats in Yellowstone. Onderweg stopten we bij een andere waterval: Tower Falls. Hier dachten Sofie en Jeroen ook 2 beren in een vallei gezien te hebben maar bij nader inzien bleek het om 2 boomstronken te gaan. Op zich geen probleem, ware het niet dat we een eindje te voet bergop waren gegaan om de ‘beren’ te kunnen zien aangezien er nergens een stopplaats was voor de wagen.
Daarna ging de tocht verder naar Mammoth Hot Springs. Op enkele kilometers daar vandaan dachten we eindelijk prijs te hebben. Er stonden veel auto’s langs de weg geparkeerd en mensen stonden met verrekijkers naar een helling te turen. Hier moest iets te zien zijn! We stopten en stapten naar de ‘point of interest’ en toen werd het duidelijk: de mensen stonden naar een zwarte beer te kijken, weliswaar in de verte. Helaas voor ons was het beest al vrijwel uit het zicht en teleurgesteld dropen we af. Ook de rest van de dag zou onze berenjacht zonder succes blijven. Nog één dag de kans…

In Mammoth Hot Springs (de naam zegt het zelf al) stond ons nog meer bijzonder natuurspektakel te wachten: de warmwaterbronnen en terrassen van Mammoth. Ook hier laat Yellowstone zich van zijn mooiste kant zien: bronnen die actief zijn, liggen aan de basis van een prachtig kleurenspel. Bronnen die uitgedroogd zijn, laten grijze terrassen achter. Het contrast tussen actieve en uitgedroogde bronnen is waanzinnig mooi. Bovendien is het water behoorlijk ‘hot’. Even met de vingers voelen kan, maar dan houdt het op. We waren alweer danig onder de indruk en Sofie kreeg er maar niet genoeg van. Toegegeven, het is één der wonderen der natuur.
Leuk tussendoortje: op een van de trails doorheen de terrassen kwam ik 2 leerlingen tegen aan wie ik vorig schooljaar Latijn gegeven heb. Na een korte babbel met de leerlingen en hun moeder wandelden we weer naar de auto op nog één rondje rond de upper terraces te rijden. Daarna trokken we naar het hotel.

He hotel in Mammoth Hot Springs is bijzonder gezellig. Ook hier slapen we in een cabin en deze keer werden we niet getrakteerd op een bizon in de achtertuin maar op tientallen ‘whistle pigs’ (bosmarmotten), zeer grappige beestjes.

’s Avonds reden Sofie en ik nog even terug naar de terrassen om het schouwspel nog één keer te bekijken. Nu de avond was gevallen en het alweer flink fris aan het worden was, viel de warmte van het water nog veel harder op.

Kortom, het was weer een prachtige dag in Yellowstone. Het park blijft verbazen. Morgen trekken we naar Old Faithful, de bekendste geiser van het park maar daar zal het zeker niet bij blijven!

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer