Weer Op Weg
Blog Colorado Denver-Las Vegas Noord-Amerika Verenigde Staten

Denver

Vandaag hebben we de hele dag gespendeerd in en rond Denver, volledig te voet.

[dropcap]T[/dropcap]oen ik opstond vanmorgen en de pc aanzette om wat dingen te checken schrok ik me een hoedje toen ik mijn mails las. Hotels.com wist me te melden dat ons verblijf in Days Inn in Custer niet kon doorgaan om niet nader omschreven reden. Men deed wel meteen een nieuw voorstel: een upgrade naar Holiday Inn in Custer met een beter kamer. Voorstel aanvaard uiteraard. Ik vraag me wel af wat er gebeurd zou zijn als ik geen laptop mee had…

We startten de dag met een stevig Amerikaans ontbijt in het hotel. Ons hotel is tussen haakjes prima in orde: nette kamers, vriendelijk personeel en behoorlijk ontbijt.

Daarna was Jeroen onze gids. De voornaamste bezienswaardigheden in Denver hebben we te voet gezien. Het eigenlijke centrum van de stad is vrij klein. 16th Street is het commerciële hart van Denver en doet een heel klein beetje denken aan de Ramblas in Barcelona, vrij gezellig dus.
Uiteindelijk kwamen we aan de buitenrand van de stad aan een gezellig park waarlangs we nog een stevige wandeling hebben gemaakt. Ook langs (het vroegere Six Flags) Elitch Gardens passeerden we (zonder binnen te gaan en ook maar één coaster aan te raken, straf he!).

Daarna zijn we een wolkenkrabber binnengestapt om helemaal tot de bovenste, 37ste, verdieping te gaan. Dat gaf een beperkt maar mooi beeld van downtown en de verre omgeving met de Rocky Mountains op de achtergrond. De ‘Mile High City’ (Denver ligt op exact één mijl boven zeeniveau) is overigens heel mooi gelegen dankzij die bergen die een mooie omkadering vormen.

Het weer zat vandaag ook bijzonder goed mee. Het voelt eigenlijk heel Belgisch: koel in de ochtend maar je voelt dat het warm zal worden en dat is dan uiteindelijk ook het geval geweest. Het gevolg is alvast dat we allemaal al een (meestal rood) kleurtje hebben gekregen. ‘s Avonds koelt het dan weer af eens de zon weg is. Ik voel me alvast als een vis in het water in vergelijking met de moordende hitte van Florida.

Vanavond zijn we nog naar de bar Coyote Ugly geweest, waarschijnlijk bij velen bekend van de gelijknamige film. Voor wie het concept niet kent: het is een bar waarin meisjes op uitdagende manier op de toog dansen en regelmatig mannen bij hun ‘show’ betrekken. Vaak is het op het randje (kleren blijven aan voor alle duidelijkheid!), maar het is er natuurlijk weer een ervaring bij.

Het was vooral een ontspannende dag maar tegelijk ook inspannende dag door de kilometertjes die we gemaakt hebben. Morgen verlaten we Denver om naar de Rocky Mountains te trekken.

Conclusie van vandaag: Denver is best nog een gezellige, levendige stad. Het was alleszins een goed begin van de reis!

2 reacties

papa van geert 10 juli 2010 at 13:50

Hallo aan alle viertjes.
Volgen met spanning vanaf het begin uw heldere reisverhalen.Zo te horen en te zien hebben jullie het juiste ritme te pakken.Geniet er maar van met volle teugen.Bij ons hier is het heet:temperaturen van 37 graden in de Kempen. Er kunnen elk moment plaatselijk hevige onweders losbarsten gepaard met hagelbollen als eieren zo dik.Groetjes uit Tessenderlo.

Robin 11 juli 2010 at 22:36

Het is hier inderdaad hééééét! Puffen en zweten! Leuk dat Denver jullie zo bevalt. Het lijkt me niet meteen de meest evidente stad om eventjes te bezoeken aangezien het toch geen klinkende naam is.

Voor wie het interesseert: Spanje is nét wereldkampioen geworden…

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer