Weer Op Weg
Blog Denver-Las Vegas Noord-Amerika Utah Verenigde Staten

Canyonlands NP

Vandaag had ons reisgezelschap een ander programma dan wij: zij gingen een bootje in om een gedeelte van de Colorado af te varen, wij kozen voor een nieuw National Park.

[dropcap]S[/dropcap]ofie en ik trokken naar ons zesde NP: Canyonlands, gelegen op zo’n 3 kwartier van onze uitvalsbasis Moab. Vóór het NP in te rijden, maakten we een omweg langs Dead Horse Point SP vanwaar we een prachtig zicht hadden op een bijzondere meandering die de Colorado maakt alvorens Canyonlands in te stromen.

In Canyonlands bezochten we het Island in the Sky District. De 2 andere, Needles en The Maze waren ofwel te ver ofwel niet met de wagen toegankelijk. Al snel bleek dat het weer niet zou meezitten. Regelmatig werden we opgejaagd door onweer of regen. Tijdens onze wandeling naar Upheavel Dome, een enorme krater vermoedelijk veroorzaakt door een meteorietinslag, werden we zodanig verrast door een plotse bui dat we doorweekt bij de auto kwamen. De temperatuur was pijlsnel gezakt dus het was nog eens koud ook. Bovendien slaagde Sofie erin tegen de vlakte te gaan op de glad geworden rotsen waardoor het plaatje compleet was.

We verlieten het tot nu toe minst spectaculaire deel van het Island in the Sky District en reden naar het meest zuidelijke puntje: het Grandview Point. Dit panorama maakte dat ik Canyonlands NP ineens tot meest indrukwekkende park bombardeerde dat we deze reis tot nu toe gezien hebben. De vergezichten zijn ongelooflijk en de canyons verzamelen zich honderden meters diep voor je voeten. Nog dieper zoekt de Colorado zich een weg tussen de canyons die hij zelf uitgeslepen heeft. Hier wordt een mens stil van!

Onze laatste stop in Canyonlands NP was Mesa Arch. Een korte wandeling bracht ons tot een boog die pal aan een diepe afgrond staat. Daarachter was alweer een enorme canyon te zien met op de achtergrond de La Sal Mountains. Opnieuw leverde dit een ongelooflijk plaatje op.

Canyonlands NP is bijzonder indrukwekkend. Het krijgt de helft minder bezoekers dan Arches NP omdat veel toeristen ook de Grand Canyon bezoeken en Canyonlands dan maar links laten liggen. Ik heb de Grand Canyon nog niet gezien, maar ik kan me moeilijk inbeelden dat die nog indrukwekkender zou zijn dan Canyonlands. Dat zal later (niet op deze reis) nog blijken. Ik blik alvast terug op een bijzonder imponerend stuk natuur waar ik gerust uren op een bankje zou kunnen zitten om te turen in de verte…

Morgen trekken we weer een beetje meer richting Las Vegas: Bryce Canyon NP.

1 reactie

Robin 31 juli 2010 at 11:32

Canyonlands is inderdaad onbekende dan de Grand Canyon, maar wat ziet het er indrukwekkend uit!

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer