Weer Op Weg
Blog Denver-Las Vegas Noord-Amerika Verenigde Staten Wyoming

Yellowstone NP

Vandaag zouden we naar een park rijden waar we eigenlijk al heel lang naar uitkeken: Yellowstone NP, een van de meest mysterieuze landschappen en geologische verschijnselen op onze aardbol. Na een lange rit via Cody, de stad van Buffalo Bill, arriveerden we eindelijk bij de ingang van het allereerste National Park van de V.S. en meteen ook een van de meest bezochte.

[dropcap]H[/dropcap]et landschap onderscheidde zich meteen van alle andere die we tot nu toe gezien hebben. Het ziet er allemaal bijzonder schilderachtig uit en vrijwel meteen werden we via verkeersborden langs de weg gewaarschuwd voor beren. Spannend!

Onze eerste stop in Yellowstone was aan Fishing Bridge, op zich niet zo bijzonder. Al gauw zouden we bizons in het wild ontmoeten. De tweede stop smeet ons meteen in de wonderen der natuur en vooral in de wonderen der Yellowstone. Via een korte trail wandelden we langs stoombronnen en modderpoelen met de enorm sterke geur van rottende eieren. Ik werd er – als enige van het gezelschap – letterlijk misselijk van, maar goed, je komt dit niet overal tegen dus ik deed mijn best… De fumarole Dragon’s Mouth bleek wel de indrukwekkendste te zijn van allemaal: enorme dampen ontsnapten uit de grot en je hoorde een sterk klotsend geluid uit de grot weerklinken. Echt omschrijven wat je hier ziet en voelt is niet mogelijk. In ieder geval: het zijn taferelen die niemand van ons zich zo had durven inbeelden. Ludwig en ik hadden al veel gelezen en bekeken over Yellowstone maar het echt beleven doet alle boeken en tv-docu’s op één slag in het niets verdwijnen.

De natuurlijke tekenen van vulkanische activiteit is één, het wildlife dat hier vrij rondloopt is nog iets anders. Op een gegeven moment ontstond er op de weg van Fishing Bridge naar Canyon Village een file in 2 richtingen omdat een bizon het nodig vond uit een verfrissend meer te komen en een wandeling te maken op de weg. Dat er auto’s op nog geen meter van hem stonden, kon hem niet schelen. Toen hij in zuidelijke richting over de weg begon te lopen, reed de file braaf achter hem aan. Ongelooflijk bizar en grappig tegelijk; het kan alleen in Yellowstone.

Onze 3de stop was in de Grand Canyon van Yellowstone. Hier stort de Yellowstone River zich in 2 opeenvolgende gigantische watervallen: eerst in de 33 meter hoge Upper Falls en enkele honderden meters verder in de 93 meter hoge Lower Falls, die daarmee 2 keer zo hoog zijn als de Niagara. Ook hier dwong de natuur ontzag af en ook hier werden we stil door de pracht van Yellowstone.

Na de Grand Canyon van Yellowstone reden we 5 minuutjes verder tot aan onze lodge. We checkten in en konden naar onze cabin, een hutje in het midden van de wildernis. Niet veel later ontdekte Sofie een bizon die stond te grazen achter ons raam. Ludwig en Jeroen zagen even later zelfs een bizon naast onze auto ronddolen. En daarmee besluit ik: ook dit is Yellowstone.

Morgen zetten we onze tocht verder naar Mammoth Hot Springs, de warmwaterbronnen die aan de basis liggen van erg bijzondere terrassen.

Buffalo Bill Dam nabij Cody
Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer