Weer Op Weg
Blog Colorado Denver-Las Vegas Noord-Amerika Verenigde Staten

Rocky Mountains NP

Vandaag stond het eerste National Park (NP) op het programma: het Rocky Mountains NP. Omstreeks 9u15 verlieten we Denver om rond 10u45 aan te komen bij het bezoekerscentrum van het NP. Bij de eigenlijke ingang kochten we ons voor $ 80 een America The Beautiful Pass, een kaartje dat ons gedurende een jaar toegang geeft tot alle NP van de V.S.

[dropcap]O[/dropcap]p aanraden van een vriendelijke park ranger besloten we de Old Fall River Road te rijden en terug te komen via de Trail Ridge Road. De eerste weg is een onverharde weg maar goed berijdbaar. We passeerden enkele watervallen om uiteindelijk na een 9 mijl lange weg met korte en steile bochten en afgronden aan te komen bij het Alpine Visitor Center, op zo’n 3500 meter hoogte gelegen. Hier werd al snel duidelijk dat het weer niet om te lachen zou zijn: het was er zo’n 12°C en er zat een ijskoude en strakke wind. Het uitzicht op de dalen, gletsjers en sneeuw was wel de moeite waard om de koude te trotseren.

Vervolgens reden we enkele mijlen verder naar de Continental Divide, een denkbeeldige lijn van noord naar zuid die bepaalt of rivieren naar het oosten of het westen stromen. Onderweg kwamen we enkele prachtige herten tegen.

Daarna besloten we de terugkeer naar Estes Park (het stadje in de Rockies waar ons hotel ligt) aan te vangen via de Trail Ridge Road. Deze weg is verhard en bracht ons langs enkele van de mooiste punten die we vandaag gezien hebben. Het hoogtepunt voor mij was de Many Parks Curve met als kers op de slagroomtaart een prachtige regenboog die we zich zagen vormen in de vallei voor ons. Het weer onderweg sloeg werkelijk alles: de temperatuur zakte verder weg tot 8°C en we moesten nog stevige regenval trotseren die na een tijdje ook weer ophield en de blauwe lucht weer verscheen.

Voor naar het hotel te gaan besloten we nog even om te rijden langs het mooie Bear Lake waar we nog een korte trail langs het meertje stapten.

De dag werd afgesloten met een bezoek aan de plaatselijke McDonalds en enkele souvenirwinkeltjes. Nu gaan we slapen want morgen staat een van de langste autoritten van de reis op het programma. We voorzien een tussenstop in Cheyenne, hoofdstad van Wyoming, en voor de rest zien we wel.

2 reacties

Kelly 11 juli 2010 at 20:27

Het laatste verslagje dat ik heb gelezen… Nog jaloerser geworden 🙂 Hopelijk valt mijn eerste trip naar Frankrijk even goed mee! Maar de ouders en schoonouders hebben mij vandaag toch ook al doen watertanden :-))

Geniet er nog van! En ik lees alle komende blogberichten op 29 juli!!!!

Dikke kus van grote zus en Frederik XXX

Robin 11 juli 2010 at 22:38

Hier is er nog iemand jaloerser geworden! Wat een leuk verhalen seg 🙂 Ik kijk nu al uit naar alle beelden die gaan terugkeren 🙂

Nog veel plezier daar! Onze koffers zijn nét gepakt! 😉

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer