Weer Op Weg
Blog Denver-Las Vegas Noord-Amerika Utah Verenigde Staten

Delicate Arch

Vandaag maakten we ons klaar voor de voorlaatste lange rit, deze keer van Salt Lake City zuidwaarts naar Moab, het stadje dat pal tussen twee zeer bijzondere National Parks ligt: Arches NP en Canyonlands NP.

[dropcap]O[/dropcap]m 9u30 vertrokken we en om 14u waren we in onze kamer. Onderweg kregen we al een voorsmaakje van de indrukwekkende landschappen van Utah: eindeloze lange wegen doorheen een dor landschap met vreemde rotsformaties en bergen.

Na boodschappen gedaan te hebben, reden we met de wagen naar Arches NP, op zo’n 6 km van hier. Arches NP is een relatief klein NP maar het heeft met 2000 natuurlijke bogen de grootste concentratie ter wereld. Ons doel van vandaag was de bekendste van allemaal: Delicate Arch, de boog die ook te zien is op veel nummerplaten van Utah.

Om Delicate Arch te zien, moesten we 2,4 km afleggen en een aanzienlijke hoogte overbruggen. Gelukkig verstopte de zon zich achter de wolken tijdens onze wandeling want de hitte is hier anders amper te dragen. Nu was het enigszins doenbaar, maar er werd wel heel wat afgedronken en gepuft. Onze inspanningen werden wel beloond: Delicate Arch is wonderbaarlijk. We namen heel wat foto’s en genoten van de prachtige omgeving alvorens weer terug te wandelen. 2u15 later waren we weer aan de wagen en keerden we terug naar het hotel. Tijdens zonsondergang kleurden de rotsformaties rood, wat bijzondere gezichten opleverde.

Moe maar voldaan kruipen we onder de wol. De eerste kennismaking met Arches NP is ons goed bevallen; morgen volgt deel 2.

6 reacties

chris 20 juli 2010 at 09:11

Hey vriendjes , jullie verhalen zijn heel leuk om door te lezen !
Zeer tof dat jullie ons op de hoogte houden vanuit het verre USA .
Hier is ook alles in orde, ook nogaltijd warm.
Veel plezier nog.
Groeten Leen, Chris, Sibe en Zita !

Anoniem 20 juli 2010 at 15:52

Ik heb een misschien heel stom vraagje: Delicate Arch is dat een natuurproduct of zijn dat door mensenhanden opeengestapelde rotsblokken?In Zakinthos ligt daar in een baai ook een schip dat daar zogezegd vergaan is maar kwatongen beweren dat het daar door de grieken zelf is neergepoot ter attractie voor de toeristen.
Hier bij ons is het vandaag 33°en voorlopig de laatste hittedag van dat kaliber.Niemand is daar rouwig om.En morgen? Op naar deel 2 van uw reisverslag.Groetjes….

Geert 20 juli 2010 at 16:28

Delicate Arch is inderdaad volledig natuurlijk. Alle meer dan 2000 bogen zijn gevormd door een erg ingewikkeld natuurlijk proces.

Anoniem 20 juli 2010 at 17:16

Hey,
prachtige foto's, zijn daar enkel wandelpaden of ook fietspaden? Je moet niet vragen wie da schrijft! Nu Sofie, ik heb een brief gekregen van de politie Antwerpen, ze willen da ge een censken oververhoud van de reis,
groetjes, moetie

Sofie 21 juli 2010 at 01:41

Haha moetie, ge kunt hier ook fietsen ja! Ik dacht zelfs behoorlijk zware mountainbiketochten, ge zou ulder hier nogal hebben :)!

En een censken overhouden, da zal nie gaan zè, we eindigen wel in Las Vegas i! De politie uw vriend zeggen ze dan, sympathieke vrienden die Antwerpse flikken.

Vele vele groeties!

Robin 31 juli 2010 at 11:26

Moehahaha, te hard gereden of schitterend geparkeerd, Sofie? :p

Anyway: Delicate Arch ziet er echt amazing uit. 't Zal zeker de trouble worth geweest zijn 😉

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer