Weer Op Weg
Blog Denver-Las Vegas Noord-Amerika Verenigde Staten Wyoming

Devils Tower NM

Dag 6, het gaat vooruit. Vandaag verlieten we de Black Hills van Custer, ons geliefde hotel Holiday Inn én South Dakota om weer naar Wyoming te trekken. Doel: Sheridan, op weg naar Yellowstone NP.

Na 2 uurtjes maakten we een kleine omweg om Devils Tower te bezoeken, het allereerste National Monument van de V.S. en tegelijk ook een erg indrukwekkend. Devils Tower is een ophoping van versteend magma. De reusachtige steen is meer dan 250 meter hoog en is opgebouwd uit verschillende ‘kolommen’. Met onze America The Beautiful Pass kregen we weer vlot toegang. Aan de voet van Devils Tower maakten we een wandeling van een uurtje omheen de kolos. De temperatuur was goed: zo’n 30°C.

Rond 13u30 vertrokken we, klaar voor het 2de deel van de lange afstand. Na een dikke 2 uur rijden kwamen we op onze eindbestemming voor vandaag aan: Sheridan. Sheridan is een stadje in onvervalste cowboystijl dat wereldberoemd is voor zijn rodeotraditie. Ieder jaar in juli vindt hier zelfs het wereldkampioenschap rodeo plaats.
He stadje is niet meer dan een (vrij) drukke straat en wat winkeltjes. Het grappige is dat het stadje al vanop zo’n 200 mijl wordt aangekondigd op de highway maar dat heeft alles te maken met het feit dat het een van de weinige bewoonde plaatsen is in Wyoming en je bijgevolg vaak meer dan 100 km moet rijden voor je het volgende stadje of dorpje bereikt. Om weer maar eens aan te tonen dat het leven hier echt wel anders in elkaar zit en mensen haast geïsoleerd van de rest van de wereld leven. Andere belangrijke consequentie voor ons: we moeten het brandstofpeil van de wagen goed in het oog houden en tanken waar we kunnen om niet zonder te vallen, want tussen 2 tankstations liggen vaak meer dan 100 km.

Are you that bored? Welcome to Sheridan!

In Sheridan hebben we gegeten in Oliver’s Bar en Grill en hebben we op een bankje gezeten aan de Main Street. Aan de verkeerslichten stopte een wagen met een man en vrouw in die ons in het oog hadden. Ze riepen ons spontaan toe: “Are you thát bored? Welcome to Sheridan!” Met andere woorden: er is hier echt niet veel te doen…

Het is nu zo’n 22u en we kruipen ons bedje al in. Morgen staat immers (alweer) een lange rit op het menu met als einddoel een van de hoogtepunten van de reis: Yellowstone NP. Het weer belooft zonnig te worden maar het zal slechts een 16 à 18°C zijn, dat wordt dus alwéér serieus aanpassen na de warme dag van vandaag.

In Yellowstone is zo goed als niks van beschaving, dus als er de komende 3 dagen geen blogberichten meer komen, dan ligt het aan de natuur!

2 reacties

Anoniem 17 juli 2010 at 19:11

Hello,
we zijn benieuwd naar jullie verhaal uit Yellowstone, enne….de belgen uit de Venne beginnen jullie nu al te missen!! maar anders is hier alles ok.
Veel plezier en dikke knuffels,
moetie en poetie

Robin 26 juli 2010 at 12:20

Nog nooit van Devils Tower gehoord, maar 't ziet er wel iets geestigs uit 😉 Lijkt me toch nog een forse wandeling om rond die kolos te lopen…

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer