Weer Op Weg
Antwerpen België Blog Europa

Park van Eden: avontuurlijk natuurparadijs in de stad

Het Park van Eden, geen grote naam of bezienswaardigheid die je vaak in de boekjes tegenkomt. Hoeft ook niet voor een stadspark, maar toch. Toen ik op een voormiddag in juni toevallig verzeild geraakte in dit park was ik meteen verkocht en besloot ik er een artikeltje aan te wijden op onze website.

Het Park van Eden, bij Antwerpenaren beter bekend onder de vroegere naam Neerlandpark, is een relatief jong stadspark in Wilrijk. Het bevindt zich achter de Ikea-site en vormt een groene oase van rust temidden van de stedelijke drukte. De nabijheid van de verzadigde A12 vergeet je hier helemaal.

Het park is zo’n 23 hectare groot waarvan 9 hectare beheerd wordt door Natuurpunt en een ontoegankelijk reservaat is. Het hele natuurgebied is bijzonder divers. Het was vroeger landbouwgrond maar werd heraangelegd tot een werkelijk prachtig park. Er zijn open ruimten maar ook heel wat hoekjes te ontdekken door de vele heuveltjes waar je op en langs kan wandelen. Water is overal aanwezig.

Hoewel er geen speeltuigen aanwezig zijn, zullen kinderen toch geprikkeld worden op ontdekking te gaan. Er staan immers heel wat tuigen opgesteld, één met de omgeving, zoals een hangbrug, touwen over een beekje, klimbalken enzovoort.

Daarnaast kan je wandelen door en rond het park en kom je in wat wildere natuur terecht. Een heel rondje is ongeveer 1,5 kilometer, dus als je op zoek bent naar veel kilometers wandelpaden, dan zoek je beter elders.

Park van EdenConclusie

Het Park van Eden is uiteraard geen must om pakweg van De Panne of Tongeren heen te komen. Wel is het een bijzonder leuke plek om te vertoeven op een zonnige dag en wanneer je in de buurt bent, bv. als je in Ikea moet zijn. Met een hapje en een drankje en een picknickdekentje kan het een leuk uitje zijn. En ook de kids zullen zich zeker niet vervelen. Meer info vind je op de site van de stad Antwerpen.

Laden...

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer