Weer Op Weg
Arizona Blog Noord-Amerika Phoenix-Los Angeles Verenigde Staten

Grand Canyon NP

Tweede dag Grand Canyon. Omdat het weer ons gisteren in de steek had gelaten, moesten we de plannen lichtjes wijzigen. De Grand Canyon heeft logischerwijs 2 zijden: de north rim en de south rim. De belangrijkste toeristische trekpleisters zijn gesitueerd langs de south rim en daar speelde ons bezoek zich dan ook helemaal af. Het nadeel van de Grand Canyon is zijn grootte: het is in één dag zo goed als niet mogelijk om vanaf de bovenzijde de hele afdaling van 1500 m naar de Colorado te maken en dan weer omhoog te wandelen. Een overnachting op de bodem van de canyon is dan ook een vanzelfsprekendheid. Dat heeft als gevolg dat je de wandeltocht naar beneden nooit helemaal kan afmaken als je er maar 2 dagen bent. We hebben er dan ook voor gekozen om aan de bovenzijde te blijven. Gelukkig kan je daar ook mooie wandelingen maken. We geraakten vandaag aan zo’n 10 km. Het weer was ons deze keer beter gezind: we kregen slechts één stevige regenbui te verduren. In de voormiddag wandelden we langs de oostelijke zijde, in de namiddag hebben we een stevige wandeling gemaakt langs de westelijke zijde waarbij we bijna een uur aan Powell Point hebben gestaan, voor mij persoonlijk het indrukwekkendste uitkijkpunt van de hele south rim.

Gisteren mocht dan een vrij sombere dag zijn, we hebben wel dingen gezien die een zonnige dag niet bieden en uiteindelijk zijn we blij dat we de Grand Canyon in zowel onweer als zon gezien hebben. We moeten wel bekennen dat we het na deze 2 dagen wel gezien hebben vanaf de bovenkant. Een volledige afdaling zal ongetwijfeld voor een hele andere ervaring zorgen.

Morgen laten we de Grand Canyon achter ons. Het was zeker een schitterend begin van deze reis. Voor Sofie en mij was het het 9de National Park dat we bezochten en het is zeker één van de speciaalste. De sfeer is er erg bijzonder: net zoals in bv. Yellowstone zijn de hotels authentiek en de stoomtrein die halt houdt aan hotel El Tovar maakt het romantische plaatje compleet.

1 reactie

Ludwig Baert 12 juli 2011 at 07:14

Jammer van de afdaling, maar zoals je zei, het weer kies je niet zelf en dan moet je soms keuzes maken! Ge hebt het alvast toch al gezien, in wat jaar ik het ga zien is maar de vraag! Nu wou ik toch dat ik er bij was hoor!

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer