Weer Op Weg
Blog California Noord-Amerika Phoenix-Los Angeles Verenigde Staten

Yosemite NP

Omdat het avondeten in Stovepipe Wells ons gisteravond helemaal niet was bevallen, besloten we om niet te ontbijten in het hotel, dus gingen we rond 8u30 weer de road op. We hadden voorgenomen om anderhalf uur te rijden en dan iets te zoeken om te ontbijten in Lone Pine, een stadje tussen Death Valley NP en Yosemite NP. De weg naar Lone Pine was tegen de verwachtingen in prachtig. In Lone Pine stapten we een supermarkt binnen en kochten we wat we wilden voor ontbijt. Daarna zetten we de tocht verder naar het noorden. Na enkele uren rijden bereikten we het stadje Lee Vining dat als de oostelijke poort tot Yosemite wordt beschouwd. Aan de Tioga Pass kwamen we aan de parkingang. De Tioga Pass geldt als de hoogste weg van de V.S., maar ik vraag me af op basis waarvan men dat zo beschouwt. We bereikten hier net geen 3000 m terwijl we vorig jaar in het Rocky Mountains NP vlot aan de 3200 m geraakten. Het is een detail, maar toch. We zaten alleszins hoog genoeg om door de eeuwige sneeuw te rijden. Net voorbij de parkingang oogt het trouwens allemaal zeer pittoresk. Meteen werd duidelijk waar Disney’s Blizzard Beach in Florida inspiratie heeft opgedaan… De Tioga Road was trouwens nog best lang. Onderweg stopten we bij Olmsted Point, een uitkijkpunt waar we al een idee kregen van Yosemite Valley en de beroemde rots Half Dome. Na nog ongeveer een uur rijden bereikten we Yosemite Valley, het toeristisch hart van het NP. Yosemite NP is net zoals Zion NP, Grand Canyon NP en Yellowstone NP een van de meest bezochte parken maar hier merken we dat voor het eerst en dat is niet bepaald prettig. Het eerste uitkijkpunt in de Valley was het prachtige Tunnel View en het leek wel op de drukte aan de watervallen van Coo maar dan in het kwadraat. De wegen zitten ook eivol en wat me nog het meest stoort is dat veel toeristen over de smalle bergwegen scheuren alsof ze op de highway zitten. Ik hoop dat dit morgen beter gaat, want het is echt verschrikkelijk.

Na Tunnel View reden we door naar Glacier Point op 2199 m van waar we een prachtig zicht hadden op Half Dome en verschillende gigantische watervallen waaronder enkele van de hoogste ter wereld. Hoewel de meeste watervallen in de zomer niet veel voorstellen, schijnen we geluk te hebben: alle watervallen zijn nog bijzonder indrukwekkend.
Vanaf Glacier Point reden we weer naar de Valley en hielden we nog even halt aan een van de andere grote watervallen die Yosemite NP rijk is: Bridalveil Fall.

We eindigden de dag in het hotel in El Portal, een half uurtje rijden vanaf Yosemite Valley. Morgen hebben we een hele dag gepland in Yosemite Valley, hopelijk met wat minder drukte…

2 reacties

Jeroen 1 augustus 2011 at 16:08

Glacier Point? Ik veronderstel dat dan de anekdote over Glasjéé George wel aangehaald is 😀

Geert 1 augustus 2011 at 19:05

Wees gerust, dat citaat is regelmatig gepasseerd!

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer