Weer Op Weg
Phoenix-Los Angeles

Op naar Phoenix

Vanmorgen waren we vroeg uit de veren voor onze lange reisdag. Omstreeks 9u15 checkten we in in de luchthaven en kon ons avontuur beginnen. Na een vlotte vlucht van ongeveer 7u30 landden we in Washington Dulles voor onze aansluitende vlucht naar Phoenix. Net zoals 2 jaar geleden was de ontvangst in Washington niet erg hartelijk. In Chicago was dat vorig jaar enigszins anders. Bij de controle had Sofie het aan haar been: ze mocht meteen op de foto in haar nakie, enfin, met kleren aan voor de fameuze bodyscan. De manier waarop dat gebeurde was allerminst menselijk en het machtsvertoon waarin ze hier ijzersterk zijn, kwam volledig tot zijn recht. Niet teveel vragen stellen en maar voort. De botte ervaring aan de controle werd immers meteen goed gemaakt door een erg vriendelijke dame die ons de weg uitlegde naar de juiste gate voor onze vlucht naar Phoenix.

De aansluitende vlucht verliep iets minder vlot. Door slecht weer ten zuiden van Washington duurde het langer om te kunnen opstijgen waardoor we uiteindelijk een half uur verloren. De combinatie van beide vluchten is trouwens zeer vermoeiend. We waren serieus moe in Phoenix. Na onze bagage opgehaald te hebben, konden we naar het autoverhuurbedrijf. Zoals gewoonlijk probeerden ze ons daar weer opties te verkopen die we niet gevraagd hadden, en na rechtzettingen konden we dan richting hotel.

De reisdag was erg zwaar en persoonlijk kijk ik al erg op tegen de terugvlucht, maar zo ver zijn we gelukkig nog niet. Nu kunnen we onze reis starten.
Morgen doen we het nog rustigaan in Phoenix. We rijden eens tot in downtown en we gaan al een korte wandeling doen op een berg in de omgeving van waar we een uitzicht hebben op deze miljoenenstad. Nu tijd om te gaan slapen!

2 reacties

moetie 7 juli 2011 at 20:06

Hallo,
blij dat jullie goed geland zijn.
Da was stoom afblazen na de bodyscan zeker, Sofie?
Veel plezier en tot later…

Ludwig Baert 12 juli 2011 at 07:03

Hey, precies ook vermoeiend jullie heenreis! Bij ons was dat ook (maar mss nog net iets minder als ik jullie verhaal lees!)… Wij hebben 13uur aan één stuk op 't vliegtuig gezeten door een tussenlanding! En qua controle was het het tegenovergestelde van jullie: ik heb een fles water meegesmokkeld op 't vliegtuig 🙂 In Afrika steekt et allemaal zo nauw nie als er ne vlieger mee blanken ontploft 🙂

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer