Weer Op Weg
Blog Noord-Amerika Phoenix-Los Angeles Utah Verenigde Staten

Zion NP

Zoals gezegd zouden we vandaag splitsen omdat Sofie en ik vorig jaar al in Zion geweest waren. De grote ‘must’ Angel’s Landing hadden we al gedaan dus wilden we vandaag andere dingen doen. Het volgende verslagje slaat dus alleen op de dag van Sofie en mij.

De dag begon om 7u aan het ontbijt. Niet veel later vertrokken Robin en Marlies al naar het NP, wij een uurtje later. De shuttle bracht ons in de Canyon naar de stopplaats ‘Weeping Rock’ waar we aan de wandeling naar Observation Point begonnen. Deze wandeling is net geen 13 km lang h/t en stijgt zo’n 650 m. Ik hoef er dus geen tekening bij te maken dat dit geen lichte kost is. Gelukkig was het nog koel toen we eraan begonnen want de vele zigzaggen waren geen lachertje. Op een klein gedeelte na was het voortdurend stijgen, en niet bepaald op een zachte manier. 650 m hoger kregen we wel een prachtig panorama over Zion Canyon hoewel we het er over eens waren dat het panorama vanop Angel’s Landing toch een stuk mooier is omdat je daar echt midden in de canyon staat terwijl je er hier wat buiten staat. Door de hoogte lijkt Angel’s Landing wel erg klein. Na een half uurtje geluncht te hebben op het hoogste deel, vatten we de afdaling aan. Die ging zeer vlot, waardoor we de hele wandeling in 4u tijd gelopen hebben terwijl de gids 6u voorziet. Niet slecht denken we dan…

Ik was behoorlijk moe na de wandeling maar Sofie had nog energie over, dus besloten we ineens naar Hidden Canyon te stappen nu we er toch waren. Het was alweer klimmen en de wandeling deed ons door de kettingen en rechte afgronden een beetje denken aan Angel’s Landing. Uiteindelijk bleek er niet zoveel te zien dus liepen we maar weer naar beneden. Een goede frisse cola aan de Zion Lodge was dik verdiend.

Na deze korte stop namen we opnieuw de shuttle naar de halte Temple of Sinawava om daar de poepsimpele Riverside Walk te doen, een vrij platte wandeling langs de Virgin River. Omdat deze wandeling in minder dan een uur gedaan was, besloten we nog naar Weeping Rock te gaan. Het water druipt hier winter en zomer van een grote rots en dat levert een heel mooi beeld op. Na deze extreem korte trail, namen we de shuttle terug naar het visitor center en vervolgens naar ons hotel in Springdale.

Robin en Marlies hebben ook een erg actieve dag achter de rug. Zij deden vandaag Angel’s Landing, de Emerald Pools, Weeping Rock, de Riverside Walk en een deel van The Narrows.

Zion zit er alweer op en we hebben het ons niet beklaagd hier nog eens een dag te spenderen. Het park blijft in alle facetten erg bijzonder. Je kan er allerlei soorten wandelingen doen en het landschap is ronduit prachtig. Voor mij is dit qua landschap dan ook het allermooiste van de 9 National Parks die ik tot nu toe gezien heb. Zion, wie weet nog eens tot ooit! Morgen kan het contrast niet groter zijn want dan rijden we weer naar Sin City, Las Vegas!

3 reacties

Ludwig Baert 13 juli 2011 at 08:08

Ik ben totaal weer in Zion-mood als ik jullie berichtjes hier en op facebook lees. Het blijft toch een heel bijzonder park, al zou je het op foto niet zeggen vind ik altijd. Maar als je er midden instaat… die 'hugeheid'!

Geniet van Vegas en vooral van de Bellagio fonteinen! Nen helen dag blijven zitten en alles opnemen en op facebook zetten aub :p

moetie 13 juli 2011 at 20:07

Nen helen dag blijven zitten, da zal nie lukken met Sofie, blijkbaar vol energie! Van wie zou ze dat hebben? Ik moet opbiechten, ik ben het verjaardagskaartje voor zus vergeten afgeven.
Prachtige foto's terug, terwijl ik dit al gezien heb van zus toch verrassend anders. Troost jullie met een regenbuiken, hier een ganse dag en slechts 14 gr. en de komende dagen hetzelfde.
Dada

Jeroen 18 juli 2011 at 14:33

Ik mis die buskes van Zion NP! En wel cool dat jullie Angel's Landing toch mooier vinden. Dan hebben we vorig jaar toch goed gekozen 😉

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer