Weer Op Weg
Blog California Noord-Amerika Phoenix-Los Angeles Verenigde Staten

San Francisco

De wekker liep vroeg af vandaag want om half 10 vertrok de ferry naar het eiland Alcatraz. Daarvoor moesten we aan Pier 33 zijn maar dat is nog een eindje van Union Square af. Na 40 minuten goed doorstappen waren we er en konden we aan boord voor een bezoek aan waarschijnlijk ‘s werelds bekendste gevangenis. Op zich is het een beetje contradictorisch: je kan je geen mooiere ligging voor een gevangenis inbeelden, maar het blijft natuurlijk een gevangenis.

[dropcap]W[/dropcap]e startten met de audiotour die we gelukkig konden volgen in het Nederlands. In een klein uur werden we doorheen de hele gevangenis geloodst, van de douches tot aan de isolatiecellen en het huis van de directeur. Tijdens de audiotour kregen we getuigenissen te horen van zowel ex-bewakers als gevangenen. Na de audiotour wandelden we nog wat op het eiland om daarna de ferry weer te nemen naar het vasteland. Alcatraz biedt overigens een prachtig uitzicht over de hele baai van San Francisco, van de Golden Gate Bridge tot de skyline en de Bay Bridge. De hele baai is geweldig mooi. Ik vond een bezoek aan Alcatraz een must maar erg speciaal vond ik het uiteindelijk niet.

Na Alcatraz besloten we verder doorheen de stad te wandelen. We startten onze wandeling in het oergezellige Fisherman’s Wharf waar we ook nog enkele zeeleeuwen zagen liggen. Van daar wandelden we verder naar Hyde Street waar we konden zien hoe de wereldberoemde cable car omgedraaid wordt aan het einde van de lijn. Vervolgens wandelden we een erg stijle helling op naar Lombard Street waar de ‘Crookedest Street’ te vinden is, de bekende stijle zigzagstraat. De volgende halte was het Cable Car Museum. De cable cars zijn oude trams die rijden door zich vast te hechten aan een voortgaande kabel onder het straatniveau. In het museum staan de aandrijfwielen die de kabels doorheen de hele stad sturen en wordt het ingenieuze systeem helemaal uit de doeken gedaan. Voor mij was dit alweer een hoogtepunt. Laatste bezienswaardigheid voor we via Market Street en Union Square weer naar het hotel gingen was China Town, het grootste in de wereld.

San Francisco zit er zo goed als op. Als het morgenochtend helder weer is, rijden we nog eens naar Twin Peaks voor een tweede poging voor we verder langs Santa Cruz en de kustlijn naar Arroyo Grande doorrijden. Ik verwachtte van San Francisco een hoogtepunt en het is uiteindelijk nog meer dan dat geworden. Het is een schitterende stad die echt alles in huis heeft: een prachtige setting, enorm veel gezellige plekjes, een druk maar aangenaam shoppinggebied en een kustgebied om U tegen te zeggen. Echt niks is hier tegengevallen. San Francisco, hopelijk tot ooit!

4 reacties

Papa van Geert 21 juli 2011 at 10:48

hallo beste jongens en meisjes
Drie jonge toeristen zijn woensdag in Yosemite NP omgekomen toen ze boven de Vernal-waterval in het water vielen en voor de ogen van andere wandelaars 100 m naar beneden vielen.Zij zouden de waarschuwingsborden genegeerd hebben.(Bron: Nieuwsblad.be )Zo zie je maar:voorzichtigheid is geboden. Groetjes en wees voorzichtig!

Ludwig 21 juli 2011 at 14:18

Ik wou dat ook posten, maar Geert zijn papa was me voor: http://www.nieuwsblad.be/article/detail.aspx?articleid=DMF20110721_010

Amaai Geert, de lof druipt van uw berichten over San Francisco! Nu ben ik wel heel erg benieuwd naar die stad…! Veel plezier nog!

Geert 21 juli 2011 at 15:31

Wij brengen precies ongeluk in de parken voor de mensen na ons. Vorig jaar waren we net weg uit Yellowstone of er wordt iemand aangevallen door een bizon. Nu zijn we net weg en er valt iemand van een waterval.
Soit, het verwondert me niet. Je ziet er wel meer mensen die roekeloze dingen doen. Het is ook dat wat ik al schreef: het is Blankenberge. Het respect voor de natuur is er een pak minder en het besef van wat men doet ook.

Kelly 28 juli 2011 at 07:43

SF rules!!! 🙂 Told you so :-p

Omdat mijn zussie en schoonbroerie geen echte belgen (lees: bourgondiërs) zijn, wil ik iedereen meegeven dat je in SF en langs de hele kustlijn naar LA heel heeeeeeeeeeeel lekker kan eten!!! 🙂

Geen reacties mogelijk.

Deze website maakt gebruik van cookies. Indien je verder surft verklaar je je hiermee akkoord. Accepteren Lees meer